ITALIJANI MAKSIMALNO POTCENILI CRVENU ZVEZDU: Ako je verovati medijima Napoli je već pobedio
Foto: Kurir Sport/Aleksandar Radonić

LIGA ŠAMPIONA

ITALIJANI MAKSIMALNO POTCENILI CRVENU ZVEZDU: Ako je verovati medijima Napoli je već pobedio

Fudbal -

Utakmica između Crvene zvezde i Napolija u Ligi šampiona nije glavna tema u italijanskoj štampi. Razumljivo, Juventus i Kristijano Ronaldo su na svim naslovnicama, a tu su i Roma koja je izgubila od Reala kod kuće i Inter koji danas igra sa Totenhemom.

Specijalni izveštač za Kurir iz Napulja - Aleksandar Radonić

Tiražna "Gazeta" na naslovnoj strani donosi Ronalda i njegovu 100. pobedu u Ligi šampiona, što dosad nijednom fudbaleru nije pošlo za rukom. Najava utakmice Napolija i Crvene zvezde je tek na 20. Strani, sa ispovešću Karla Anćelotija koji kaže:

" Ako ne pobedimo crveno-bele onda ćemo svi biti dijabole".

Tu je i priča o Lorenco Insinjeu, najboljem fudbaleru Napolija, dok je Vladan Milojević predstavljen u uglu te strane, na jednom stupcu, bez fotografije. Očigledno, u "Gazeti" smatraju da Crvena zvezda nema šta da traži protiv Napolija i da su Italijanima zagarantovana tri boda.

1 / 4 Foto: Kurir Sport/Aleksandar Radonić

Lokalni list "Il Matino" posvetio je utakmici između Napolija i Crvene zvezde tri strane, stranu više od "Gazete". I ovde je do maksimuma potcenjena Crvena zvezda, kojoj se ne daje ni promil šansi za trijumf.

Prvi tekst pod naslovom "Svi u Napulj" govori o važnosti utakmice da domaćina, dok drugi kaže da će u slučaju trijumfa Napolija i da francuski PSŽ ne pobedi kod kuće Liverpul, tim sa juga Italije sigurno proći u narednu fazu Lige šampiona. Na trechoj strani je pricca takodje o Lorencu Insinjeu, kao velikom talentu italijanskog fudbala, o kojem su pričali trener Karlo Anćeloti i selektor "azura" Roberto Manćini.

1 / 4 Foto: Kurir Sport/Aleksandar Radonić

Na kraju "Korijere delo sport", ali izdanje za jug Italije posvetio je najviše prostora meču Napolija i Crvene zvezde u Ligi šampiona. Na naslovnoj strani je Karlo Anćeloti koji kaže da postoji opcija da Napoli ne prođe u narednu rundu elitnog takmičenja, ali da to neće biti tuga za klub. Tu je i tekst pod naslovom "Operacija kacima" koja govori o taktici i kombinatorici italijanskog trenera za večeranju utakmicu. "Korijere" donosi i fotografiju i izjave Vladana Milojevića, sa naslovom u kojem se kaže da trener Crvene zvezde ceni kolegu Anćelotija za kojeg kaže da je tri puta osvajao Ligu šampiona. Jedan tekst posvećen je i ultrasima Napolija koji kaže da bi zbog mogućih incidenata klub mogao da dobije novčanu kaznu.

1 / 5 Foto: Kurir Sport/Aleksandar Radonić

Zanimljivo je da svi italijanski novinari ne poznaju najbolje sastav Crvene zvezde. Tako "Gazeta" najavljuje da će srpski klub igrati u formaciji 4-4-2 sa Benom i Stojiljkovićem u špicu, dok je "Korijere" pogodio Milojevićevu omiljenu 4-2-3-1 postavu, najavivši Simića na centralnom veznom i Bena u špicu.

kurir.rs / A. R.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track