ČUKARIČKI PREKINUO ZVEZDIN NIZ OD 57 UTAKMICA BEZ PORAZA: Crveno-beli primili tri gola posle vođstva od 2:0 (VIDEO)
Foto: Starsport©

SUPERLIGA SRBIJE

ČUKARIČKI PREKINUO ZVEZDIN NIZ OD 57 UTAKMICA BEZ PORAZA: Crveno-beli primili tri gola posle vođstva od 2:0 (VIDEO)

Fudbal -

Fudbaleri Čukaričkog savladali su posle velikog preokreta Crvenu zvezdu 3:2 (2:2) u derbiju 32. kola plej-ofa Superlige Srbije i tako posle 57 utakmica, prekinuli niz čete trenera Milojevića bez poraza.

1 / 11 Foto: Starsport©

Gol odluke postigao je Ognjen Mudrinski u 67. minutu. Osim tog gola, gotovo sve najvažnije na meču desilo se u prvih 38. minuta kada su viđena četiri gola.

Prvo je Zvezda povela sa 2:0, pošto su pogodili Marin u šestom i Ben iz penala posle faula nad Vukanovićem u 19. minutu, da bi se Čukarički vratio pogotcima Mudrinskog u 22. i Stojanovića u 38. minutu. Poslednji od ta četiri gola beše posebno atraktivan, pošto je nekadašnji igrač Partizana sa 18 metara raspalio po lopti i pogodio rašlje gola nemoćnog Borjana.

Posle 32. kola Zvezda je prva na tabeli sa 45 bodova, dok Čukarički sa 30 bodova deli treće mesto sa Partizanom, koji u nedelju igra sa Radničkim iz Niša.

Drugo poluvreme

90+5. minut - Kraj utakmice

90. minut - Traje opsada gola Čukaričkog

84. minut - Ivanić pada u šesnaestercu Čukaričkog, nema govora o penalu

80. minut - Gužva pred golom domaćih i opet nema završnog udarca fudbalera Crvene zvezde

74. minut - Veljko Simić je probao, lopta ide kraj stative

70. minut - Probao je Dušan Jovančić sa ivice kaznenog prostora, ali brani još jednom Stevanović

67. minut - GOOOOOOOOOOOOOL 3:2, Mudrinski! Ponovo je napadač Čukaričkog bio najbolji u skoku u kaznenom prostoru Crvene zvezde

59. minut - Gužva u kaznenom prostoru Čukaričkog, ali lopta ne može da prođe ka golu

54. minut - Igra se uglavnom između dva šesnaesterca

52. minut - Pokušao je Ben da dovede goste u prednost, ali je slabo to bilo za Stevanovića

46. minut - Utakmica je nastavljena

Drugo poluvreme

45+1. minut - Kraj prvog poluvremena

42. minut - Igra se otovoreno, Zvezda više ima loptu

38. minut GOOOOL 2:2, Stojanović! Fudbaler Čukaričkog je bombom sa 18 metara pogodio rašlje gola nemoćnog Borjana

31. minut - Dobar napad gostiju, ali Ben pred golom ne uspeva da šutira

27. minut - Na Banovom brdu igra se otvoreno i u prilično jakom tempu

22. minut - GOOOOOOOOL 1:2, Mudrinski! Napadač Čukaričkog se odlično snašao i glavom zatresao mrežu

19. minut - GOOOOOOOOOL 0:2 Ben! Napadač Zvezde bio je precizan sa bele tačke

foto: Starsport©

18. minut - PENAL ZA ZVEZDU! Vukanović je prošao pored Šapića koji ga je oborio! Sudija je svirao penal

14. minut - Velika prilika za Čukarički! Luković je prošao, uposlio Mudrinskog, ali ovaj sa nekoliko metara ne uspeva da pogodi gol Zvezde

11. minut - Birmančević je pokušao sa dvadesetak metara nakon što je Savić izgubio loptu. Šut fudbalera Čukaričkog otišao je preko gola

6. minut - GOOOOOOOL 0:1 Marin! Vukanović je odlično prošao pored Šapića i potom pasom po zemlji našao Marina, koji je sa nekoliko metara lako zatresao mrežu

foto: Starsport©

3. minut - Pokušaj Luke Lukovića, lopta je otišla kraj Zvezdinog gola

1. minut - Utakmica je počela

Prvo poluvreme

ČUKARIČKI – CRVENA ZVEZDA

Sudija: Igor Stojilković

Čukarički: Stevanović – Stevanović, Puškarić, Šapić, Bogosavac – Kovač, Docić – Luković, Stojanović, Birmančević - Mudrinski

Crvena zvezda: Borjan – Stojković, Milunović, Savić, Gobeljić – Čaušić, Jovančić – Ben, Ivanić, Marin - Vukanović

Sastavi

Branilac trofeja Crvena zvezda u dobrom raspoloženju ide na Brdo na verovatno najteže gostovanje do kraja sezone, sa ambicijom da skoro pa definitivno stavi tačku na trku za šampionski naslov.

S druge strane, Čukarički se grčevito bori za izlazak u Evropu. Čukarički je četvrti na tabeli sa 27 bodova, dok je Zvezda prva sa 45.

Trener fudbalera Crvene zvezde Vladan Milojević rekao je da zahteva ozbiljan pristup protiv Čukaričkog i da očekuje veoma tešku utakmicu

- Kada uđete među osam najboljih, svaka utakmica je velika za sebe. Čeka nas izuzetno teška utakmica. Biće veoma, veoma teško. Maksimalno ozbiljno ćemo se spremiti jer želim ozbiljan pristup. Očekujem dobru i kvalitetnu utakmicu - rekao je Milojević.

- Idemo ekipi koja je u vrhu, stabilan superligaš, sa tendencijom da napreduje iz godine u godinu. Ekipa koja kvalitetno igra na domaćem terenu. Dobro se poznaju, ambijent na Banovom brdu je lep i fudbalski, sa dobrim terenom i infrastrukturom. Pokazuju o kakvom je klubu reč. Retkost je u srpskom fudbalu da možete da držite toliko dugo igrače na okupu, to je ekipa koja već dve-tri godine igra zajedno - kazao je Milojević.

Čukarički neće moći da računa na Samjuela Ovusua, a Milojević je naveo da ta ekipa ima spremne zamene.

- Ovusu je kvalitetan igrač, ništa manje ili više od ostalih igrača Čukaričkog. Imaju igrače koji mogu da ga zamene. Imaju mnogo mladih koji imaju utakmice u nogama. Nije samo Ovusu... Kvalitetan je, ali imaju mnogo ozbiljnih igrača u ekipi.

Po njegovim rečima, jasno je ko se za šta bori u plej-ofu i pritisak je jednak.

- Iskristalisalo se ko će se boriti za titulu, ko za Evropu... Čukarički ima svoje ambicije i namere, ali ništa manje ili više nemaju manji ili veći pritisak od nas. Koliko je Čukarički pod pritiskom, toliko smo i mi. Ne znam da li smo jednu utakmicu igrali od kad sam došao, da nije bilo pritiska. Pritisak treba da postoji i treba da bude pozitivan, nikako negativan.

Neće moći da računa na Ričmonda Boaćija, ali nije želeo da otkrije da li će čuvati neke igrače za "večiti" derbi koji će se igrati naredne nedelje.

- Ima igrača za koje ćemo videti kakva je situacija i koliko ćemo ih izlagati nekim naporima. Imamo igrače koji su na granici suspenzije. Za mene je ovo najbitnija utakmica u sezoni, svaka prva naredna i fokusirani smo na Čukarički. Za ostalo ćemo videti - rekao je Milojević.

Trener fudbalera Čukaričkog Simo Krunić rekao je da je Crvena zvezda fovorit u predstojećem meču i istakao da će njegovoj ekipi biti teško da napravi iznenađenje na Banovom brdu

- Već posle poraza od Partizana, okrenuli smo se utakmici protiv Crvene zvezde. Nemamo ništa od toga da se vraćamo unazad. I da smo pobedili u Husmkoj, opet bismo razmišljali na isti način, samo o predstojećem duelu. Znate da sam dve godine bio u Surdulici, sa Radnikom sam u dva navrata igrao u plej-autu. Ovo je prvi put da ja lično, kao trener, zahvaljujući Draganu Obradoviću, Vladimiru Matijaševiću i još nekim prijateljima, koji su mi omogućili da dođem u Čukarički, imam priliku da se borim u plej-ofu. Opet, sa druge strane, to je normalno za klub kao što je Čukarički. Drago mi je što su mi klub i igrači omogućili da igramo tako važne i odlučujuće utakmice za nas, kao što je ova protiv Crvene zvezde – rekao je Simo Krunić, šef stručnog štaba Čukaričkog.

Krunić je potom pohvalno govorio o crveno-belima, uz napomenu da će njegovom timu biti izuzetno teško, ali da će pokušati da iznenadi velikog rivala.

- Kazao sam da nam je potrebno neko iznenađenje, nismo uspeli u Humskoj, sad nam dolazi Crvena zvezda. Treba biti realan, na njima teško da možemo da se vadimo. Oni za mene imaju dva tima koji mogu ravnopravno da se bore u našem prvenstvu. U svakom trenutku, da ne potcenim nekog, imaju dvadesetak igrača koji ravnopravno konkurišu za tim. Ko će igrati protiv nas, teško je predvideti. Ali, Čukarički je klub koji stane ispred svakog protivnika, igrači su ti koji su i učinili ovo do sada, zaslužili su sve to, borili se na terenu – dodao je Krunić, koji je potom nastavio:

- Ova utakmica je za nas sve posebna, igramo na našem stadionu protiv velike Crvene zvezde, znate šta su sve uradili ove godine. Srećni smo što igramo na ovom nivou, nadam se da će stadion biti pun. Nadam se uzbudljivoj utakmici. Ne razmišljamo mnogo o njenom ishodu, samo želimo da se pokažemo srpskim ljubiteljima fudbala, da odigramo mušku utakmicu i da vidimo gde smo u okršaju sa najboljim timom u Super ligi - dodaje trener Čukaričkog.

Ujedno, svestan je Krunić da njegovom timu predstoji velika borba za plasman u Evropu, gde je najveći konkurent lučanska Mladost, ali je on pomenuo i Novosađane.

- Mladost nam diše za vratom, ali ponavljam, ne možemo da se vadimo na meču protiv Crvene zvezde. Naravno, bod ili eventualna pobeda bi nam mnogo značila, ali znamo šta nas čeka protiv tako kvalitetne ekipe. Moraćemo da tražimo šansu u nekim drugim mečevima, iako ćemo pružiti maksimum protiv lidera na tabeli. Ne treba zaboraviti ni ostale timove, i Proleter ima šansu da se uključi u borbu za Evropu, ali ne samo oni. Kad gledamo sadašnje stanje na tabeli, iz ove perspektive, odlučiće utakmica u Lučanima protiv Mladosti. Ako tamo ostvarimo povoljan rezultat, bićemo blizu. Ali, daleko je ta utakmica... Znate šta znači prva pobeda u plej-ofu. Eto, baš je Proleter dobio na strani na startu, stekao je neverovatno samopouzdanje i sada ima šansu da se uključi ravnopravno u borbu za Evropu – zaključio je Krunić.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track