PORTO CARRAS KAO NOV, ŠTETE OD OLUJE NI NA VIDIKU : Pogledajte fotografije i video iz prve ruke, pa SPAKUJTE KOFERE i pravac za GRČKU!
Foto: Evi Nikolaidou

RAJ NA ZEMLJI

PORTO CARRAS KAO NOV, ŠTETE OD OLUJE NI NA VIDIKU : Pogledajte fotografije i video iz prve ruke, pa SPAKUJTE KOFERE i pravac za GRČKU!

Vesti -

Grci su vrlo profesionalno i odgovorno reagovali posle oluje i brže-bolje opremili letovališta za posete i nastavak sezone, što se najbolje vidi na primeru Porto Carras-a.

Hoteli na Halkidikiju prošli su bez veće materijalne štete tokom oluje koja je u sredu uveče razorila najpopularnija letovališta na Kasandri i Sitoniji, što se lepo vidi na fotografijama po kojima nikada ne biste rekli da se nevreme uopšte dogodilo.

foto: Evi Nikolaidou

Ministar turizma Grčke Haris Teoharis rekao je da nema razloga za brigu niti postoji mogućnost da se ovakva oluja ponovi.

Najbolji dokaz za to je i čuveni hotel Porto Carras koji je preživeo odluju bez većih posledica, što možete videti i na slikama u nastavku.

Konzul Srbije u Solunu Dragana Glišić obišla je juče Halkidiki i mesta gde letuju turisti iz Srbije. Ona se sastala sa šefom civilne zaštite Heritasom zaduženim za poluostrvo, koji je potvrdio da je situacija stabilna, da nema više ni problema sa strujom i vodom.

Kako kaže, nadležne službe su odmah reagovale i uklonile sve probleme koji su se javili tokom oluje.

"Nema nikakvog razloga da turisti koji tek treba da dođu otkazuju svoje aranžmane niti da ih odlažu. Zgrade nisu pretrpele nikakvu štetu, materijalna šteta je uglavnom bila po ulicama i plažama, ali se to već uveliko rešava i raščišćava", istakao je.

Komšije Grci užurbano sređuju i prostore unutar kompleksa velikih hotela.

foto: Evi Nikolaidou

Pred kraj dolazeće nedelje na Halkidikiju prema dugoročnoj prognozi očekuju se pravi letnji, sunčani dani. Biće idealno za kupanje, sunčanje i uživanje, pa nema razloga da ne obiđete ovo fantastično letovalište!

foto: Evi Nikolaidou
1 / 4 Foto: Evi Nikolaidou

Kurir.rs/Foto: Evi Nikolaidou

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track