VUČIĆ PLATIO OPERACIJU SINU HEROJA S KOŠARA: Predsednik učestvovao u humanitarnoj akciji
Foto: Filip Plavčić

LJUDSKI

VUČIĆ PLATIO OPERACIJU SINU HEROJA S KOŠARA: Predsednik učestvovao u humanitarnoj akciji

Vesti -

Lazar Milutinović, koji boluje od cerebralne paralize i deformiteta stopala i zglobova kolena, operisan je u bolnici u Tiršovoj

Sin heroja s Košara Lazar Milutinović (28) iz Jagodine, koji boluje od cerebralne paralize i deformiteta stopala i zglobova kolena, uspešno je operisan u Tiršovoj, a deo troškova operacije snosio je lično i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Operaciju je obavio ruski specijalista ortopedske hirurgije Dimitrije Popkov, a mladić danas može da stane na noge.

Nedostajao novac

Za Milutinovićevu operaciju novac je prikupljalo Udruženje veterana 63. padobranske brigade, organizovali su niz humanitarnih akcija, ali je ipak nedostajalo 7.000 evra za operaciju. Kako mediji prenose, predsednik je, nakon što je pročitao priču o sudbini mladića iz Jagodine čiji je otac Vladan, jedan od heroja s Košara, preminuo od moždane aneurizme 2015, obećao da će troškove operacije i rehabilitacije preuzeti lično.

- Operacija za mene znači dobar život! Kao da sam se u 28. godini ponovo rodio. Mogu da zamišljam šta ću sve da radim kad stanem na svoje noge - kazao je Lazar.

Slede vežbe

On kaže da je pred operaciju bio veoma uzbuđen, a da su mu oči zasuzile kad se probudio iz anestezije i video da su mu noge ispravljene.

- Doktor mi je produžio butne mišiće i ispravio stopala. Doduše, operacija nije čarobni štapić, pa ću posle nje i rehabilitacije morati mnogo da vežbam. To mi neće biti teško, jer je doktor rešio da me operiše i zbog toga što sam mnogo vežbao. Uz to, cena operacije je sa 30.000 evra smanjena na 12.000.

On navodi da mu je otac Vladan najveća motivacija i da mu je zahvalan što ga je naučio da bude borac. Lazar Milutinović je kazao i da je očeva najveća želja bila da ga vidi na nogama. Predsednik Srbije će, kako navode mediji, uskoro i obići mladića.

Lazar je rođen u šestom mesecu, zbog kvara inkubatora ostao je bez kiseonika, što mu je oštetilo centralni nervni sistem i dovelo do cerebralne paralize. Imao je deformitete oba stopala, kontrakture zglobova kolena i dislokaciju obe čašice.

Kurir.rs/E. K. Foto:Filip Plavčić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track