PRVI KONCERT UMETNIČKOG ANSAMBLA MINISTARSTVA ODBRANE POSLE 6 MESECI: Prvi nastup posvećen od početka epidemije Bahu
Foto: Ministarstvo Odbrane Srbije

promenadni koncert

PRVI KONCERT UMETNIČKOG ANSAMBLA MINISTARSTVA ODBRANE POSLE 6 MESECI: Prvi nastup posvećen od početka epidemije Bahu

Društvo -

Umetnički ansambl Ministarstva odbrane "Stanislav Binički” nastupio je danas u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine na promenadnom koncertu pod nazivom "Bah 335".

Koncert posvećen Bahovoj muzici ujedno je bio i prvi nastup Umetničkog ansambla „Stanislav Binički” u zatvorenom prostoru, kao i prvi koncert u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine, od epidemije korona virusa.

foto: Ministarstvo Odbrane Srbije

Uz Ansambl „Binički” nastupili su mladi, ali već afirmisani pijanisti i kamerni muzičari Dušan Toroman, klavir, Marija Kovač, flauta i Milena Maleš, klavir. Ansamblom je dirigovao maestro Pavle Medaković, autor projekta je profesorka Zlata Maleš, a cifra 335 u nazivu koncerta označava broj godina od rođenja Johana Sebastijana Baha.

foto: Ministarstvo Odbrane Srbije

Na programu je bio Air iz Svite br.3, BWV 1068, zatim Koncert za klavir, A-Dur BWV 1055, sa solistom Dušanom Toromanom, a potom je publika uživala i u Sviti br. 2, ha-mol BWV 1067, uz solistkinju na flauti Mariju Kovač. Burnim aplauzom je ispraćen i Koncert za dva klavira ce-mol, BWV 1060.

foto: Ministarstvo Odbrane Srbije

Koncert „Bah 335” je održan uz poštovanje svih preporučenih epidemioloških mera, ali i uz veliku radost publike koja je, nakon šest meseci, sa pravim uživanjem dočekala klasiku u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine.

Prihod od ulaznica, koliko god simboličan, deo je podrške Kolarčevoj zadužbini i svim muzičkim umetnicima željnim nastupa pred svojom publikom.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track