VULIN OBIŠAO 204. VAZDUHOPLOVNU BRIGADU: Sve što treba da znaju naši piloti naučiće ovde (FOTO)
Foto: Ministarstvo odbrane

NA BATAJNIČKOM AERODROMU

VULIN OBIŠAO 204. VAZDUHOPLOVNU BRIGADU: Sve što treba da znaju naši piloti naučiće ovde (FOTO)

Društvo -

Posle 22 godine promenili smo plan i program školovanja naših pilota na vazduhoplovnom smeru Vojne akademije. Zato naši piloti helikoptera više neće morati da idu na posebne preobuke, već sve što treba da znaju naučiće već na Vojnoj akademiji i odmah kada okončaju svoje školovanje moći će da postanu deo posade vazduhoplova - istakao je ministar odbrane Aleksandar Vulin, koji je tokom obilaska 204. vazduhoplovne brigade prisustvovao obuci kadeta Vojne akademije na vazduhoplovima HT-49 u 890. mešovitoj helikopterskoj eskadrili i obuci kadeta u 252. školsko-trenažnoj avijacijskoj eskadrili.

foto: Ministarstvo odbrane

Prema njegovim rečima, na taj način, osim što brže usvajaju znanja, omogućava im se brže karijerno napredovanje, pa će postati vođe svojih helikoptera mnogo brže, baš onako kao što su radile generacije pre njih. - Menjali smo plan i program, menjali smo način školovanja, menjali smo vazduhoplovnu tehniku i činili smo sve da ovi mladi ljudi budu zadovoljni što su izabrali ovaj poziv - poručio je ministar Vulin.

1 / 7 Foto: Ministarstvo odbrane

Njegov "klasić" kadet Stefan Grbić govorio je o obuci kadeta 141. klase na studijskom programu Vojno vazduhoplovstvo, odnosno o obuci pilota aviona na instrumentalnom letenju. - Letimo na avionu V54 Lasta i avion je izuzetno dobar. Opremljen je uređajem Garmin G500 što nam olakšava obuku u instrumentalnom letenju. Takođe, obuka je interesantna, ali zahteva koncentraciju u toku leta, pogotovo instrumentalni prilaz, a nakon završenog instrumentalnog letenja očekuje nas obuka u noćnom letenju - istakao je kadet Grbić.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track