PRIJEM NAJBOLJIH STUDENATA I UČENIKA U KRUŠEVCU POVODOM SAVINDANA: Uručene nagrade, poštovane sve epidemiološke mere
Foto: Gradska uprava Kruševac

Nagrađivanje od strane gradskog veća

PRIJEM NAJBOLJIH STUDENATA I UČENIKA U KRUŠEVCU POVODOM SAVINDANA: Uručene nagrade, poštovane sve epidemiološke mere

Srbija -

Gradsko veće grada Kruševca, povodom Savindana i ove godine je donelo Odluku o nagrađivanju najboljih učenika osnovnih i srednjih škola i studenata.

Za razliku od prethodnih godina i s obzirom na aktuelnu epidemiološku situaciju, svečanosti su organizovane u skraćenoj formi i sa mnogo manje zvanica. Prijem za dva svetosavska studenta priređen je u Kabinetu gradonačelnice Kruševca Jasmine Palurović, uz prisustvo zamenika gradonačelnika Aleksandra Jovanovića i pomoćnika za društvene delatnosti Jelene Todorović.

Na prijem su pozvani Nevena Ristić, student je druge godine Filozofskog fakulteta u Nišu, i Kristina Balević, druga godina, Akademije strukovnih studija iz Kragujevca – odsek informatika i računarstvo.

Savindan, Krusevac, nagrade, obalezavanje
foto: Gradska uprava Kruševac

Inače, stipendisti Fonda grada Kruševca, nagrađuju se od 2014.godine, a do sada je titulu "svetosavskih" zaslužilo njih 74. Takođe, najboljim učenicima osnovnih i srednjih škola (njih 27) pripale su novčane nagrade u iznosu od 10.000 dinara, knjige "Kulturna istorija Srba!, autora Vladimira Ćorovića i posteri nagrađenih đaka, što će im biti uručeno od strane direktora škola.

Studentkinje Nevena i Kristina primile su od Gradonačelnice novčane iznose od po 20.000 dinara i knjigu "Kosovo – prvi prag Srbije".

- Vi ste izabrane kao primer mladima da se ugledaju na vas. Radom, znanjem i zalaganjem svrstali ste se u red najlepšeg što Srbija ima – obrazovane i pametne mladosti. Ova nagrada je samo mali podstrek i uspomena koja će vas uvek podsećati da Kruševac misli na vas. Nadam se da ćete se nakon uspešno završenog školovanja, vratiti u rodni grad i energijom i znanjem svojstvenim mladima, pomoći njegovom daljem razvoju i prosperitetu. Učite, obrazujte se i ulažite u sebe uz najvažniju poruku Svetosavlja – da budete čestiti i dobri ljudi. Vaš zadatak je da svet menjate na bolje - istakla je Palurović.

Savindan, Krusevac, nagrade, obalezavanje
foto: Gradska uprava Kruševac

Nevena Ristić i Kristina Balević zahvalile su se na poklonu i prijemu priređenom u čast Svetog Save, a tokom neformalnog razgovora, njihov predmet interesovanja odnosio se na delokrug rada Gradonačelnika i rukovodstva Grada.

Savindan je danas obeležen u svim osnovnim i srednjim školama u skladu sa svim antiepidemijskim merama i u znatno smanjenom broju zvanica.

(Kurir.rs/ Ž. M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track