PRIKUPLJENI DOKAZI: Tužilaštvo hitno pokrenulo istragu protiv vaspitačice zbog ZLOSTAVLJANJA I MUČENJA dece u vrtiću na Voždovcu
Foto: Printscreen

zamak

PRIKUPLJENI DOKAZI: Tužilaštvo hitno pokrenulo istragu protiv vaspitačice zbog ZLOSTAVLJANJA I MUČENJA dece u vrtiću na Voždovcu

Crna Hronika -

BEOGRAD - Drugo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu pokrenulo je istragu protiv dve zaposlene u vrtiću "Zamak" na Voždovcu zbog zlostavljanja i mučenja mališana.

Istraga je pokrenuta protiv V. S. zbog krivičnog dela zlostavljanje i mučenje i protiv T. J. zbog krivičnog dela zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica, precizirala je portparokla tužilaštva Milica Ljubičić.

Do pokretanja istrage došlo je nakon što su u saradnji s policijom prikupljeni dokazi i utvrđeno činjenično stanje u vesi postupanja zaposlenih u vrtiću "Zamak", navela je Ljubičić i istala da će dokazne radnje biti pokrenute po hitnom postupku.

Vrtici, Zamak
foto: Nemanja Nikolić

Mediji su preneli da se na društvenim medijima prošle sedmice pojavio se snimak iz vrtića "Zamak" na kom se nejasno vidi kako vaspitačica grubo postupa sa grupom mališana, "vadi iz ih ormara i u nekom trenutku na zemlji, nogom drži jednog mališana".

Inspekcija je hitno poslata u ovaj vrtić gde je utvrđeno da je snimak autentičan, pa su reagovali ndležni organi krivičnog gonjenja.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track