ONA UKRAJINKA, ON RUS: Zaljubili se onlajn, nikad sreli a onda je krenuo rat! Sad se ovako vole u Beogradu!
Foto: Shutterstock

Sve je bilo protiv njih

ONA UKRAJINKA, ON RUS: Zaljubili se onlajn, nikad sreli a onda je krenuo rat! Sad se ovako vole u Beogradu!

Beograd -

Prvi put se sreli, upoznali i zagrlili na Autobuskoj stanici u glavnom gradu

BEOGRAD - "Stigao sam u Srbiju 27. aprila i čekao nju da dođe nekoliko dana. Stigla je iz Češke i upoznali smo se na glavnoj autobuskoj stanici", priča Jurij kako je počela njegova ljubavna priča sa Marijom.

Ona je iz Ukrajine, on je iz Rusije, a ljubav im je procvetala na internetu. Kako njihove države ratuju, mogućnost da ostanu u vezi nije delovala realno. Sve je bilo protiv njih. Srećom, Marija Vihivksa i Jurij Kuročkin našli su način da pronađu svoju sreću.

Marija i Jurij imaju po 23 godine, a zaljubili su se dok su igrali video-igrice onlajn. Međutim, ruska invazija na Ukrajinu pretila je da uništi njihovu ljubav još pre nego što je počela. Ipak, ovo dvoje mladih našli su način da se to ne dogodi. Doneli su odluku da napuste svoje domovine i da pronađu način da budu zajedno.

Beograd
foto: Shutterstock

Marija je nekad živela u blizini Kijeva, a Jurij u Peterburgu u Rusiji. Njihova veza delovala je nemoguća od samog početka zbog daljine, a potom zbog sukoba u Ukrajini. Ipak, nisu digli ruke jedno od drugog i sreću su na kraju pronašli u Srbiji.

"Nije bilo teško. Nisam se plašila. Srećna sam, jer sam voljena", priča Marija.

Jurij se sada priseća kako su kovali planove da se upoznaju.

"Bilo je to pre godinu dana. Završavao sam papirologiju oko pasoša, želeo sam da odem u Ukrajinu da je upoznam. To se događalo sve krajem januara, a kao što znate, rat je počeo u februaru i uništio nam sve planove", priča danas Jurij za AP.

Delovalo je kao da nikad neće uspeti da se sretnu. U Ukrajini je nastao haos, a milioni ljudi krenuli su da beže iz države, kako bi se spasli.

Beograd, Kalemegdan
foto: Shutterstock

Marija i Jurij nisu znali šta dalje. Marija se nedugo po početku rata preselila u Češku, dok je Jurij ostao u Rusiji. Bili su i dalje daleko jedno od drugog, ali nisu odustajali od svoje želje. Onda su počeli da pričaju o zajedničkom životu i razmišljali su gde bi mogli da žive. Izbor je na kraju pao na Srbiju, između ostalog zbog toga što je Rusima dozvoljen ulazak bez vize.

Marija i Jurij su se prvi put sreli u Beogradu

"Stigao sam u Srbiju 27. aprila i čekao nju da dođe nekoliko dana. Stigla je iz Češke i upoznali smo se na glavnoj autobuskoj stanici", prepričava Jurij. Marija kaže da je Jurij bio sve što je ikad zamišljala.

"Bio je to trenutak neverovatne sreće. Putovala sam 16 sati, nisam spavala, nisam mogla da spavam. Izašla sam iz autobusa i bacila mu se u naručje", priča Marija.

Njihov zajednički život počeo je tog momenta. U početku su boravili u hostelu, a potom su pronašli stančić na obodu grada. Radili su različite poslove, istovremeno pohađajući studije onlajn na Univerzitetu u Peterburgu.

Nažalost, njihov život u Beogradu nije bio uvek bezbrižan. Prošlog jula neko je na zgradi u kojoj su živeli ispisao ogromno slovo "Z", a potom im je i jedan migrant provalio u stan. "Jednom nas je napala i grupa huligana", tvrdi Jurij.

Beograd, beograd na vodi
foto: Shutterstock

Par kaže da povremeno pričaju o ratu, ali da nikad nisu imali probleme među sobom. "Sa drugim ljudima je bilo problema. Znate, mnogo je ljudi, mnogo različitih mišljenja. Ne možemo svi da se složimo", kaže ovaj mladi par.

Mariji je najveća briga, iako njena porodica odobrava što je u ljubavnoj vezi sa momkom iz Rusije, šta će sunarodnici misliti o njoj. "Šta će dalje biti? Videćemo. Ne znam šta će sutra da bude, možda krene nuklearni rat... Zato i neću da pravim planove toliko unapred", kaže Marija.

Njen dragi kaže da će ići korak po korak. "Srećni smo jer smo zajedno", zaključuje on.

Kurir.rs/Telegraf

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track