DAN BEBA NA TAŠMAJDANU: 200.000 abortusa u Srbiji godišnje
Foto: Tanjug Sara Radovanović

Za roditelje i roditeljstvo

DAN BEBA NA TAŠMAJDANU: 200.000 abortusa u Srbiji godišnje

Beograd -
Akcija je održana kod spomenika Desanki Maksimović, gde je izveden prigodan kulturno-umetnički program i u vazduh pušteno više od 1.500 plavih i roze balona
1 / 9 Foto: Tanjug Sara Radovanović

BEOGRAD - Manifestacija "Dan beba" održana je danas u Tašmajdanskom parku, a organizatori su pozvali na smanjenje broja abortusa i pružanje podrške roditeljima i roditeljstvu.

Akcija je održana kod spomenika Desanki Maksimović, gde je izveden prigodan kulturno-umetnički program i u vazduh pušteno više od 1.500 plavih i roze balona.

Skup je organizovalo udruženje "Sačuvajmo bebe", koje je poručilo da manifestacija treba da ukaže na veliki broj abortusa koji se u Srbiji godišnje obave i utiče da se edukacijom i podrškom svim ženama, a pre svega budućim mamama, taj broj smanji.

Kako su naveli, procene su da se u Srbiji godišnje obavi između 150.000 i 200.000 abortusa. Ideja skupa je i da se roditeljima, kroz sistemska rešenja u ekonomiji i društvu, pruže uslovi za normalno i zdravo podizanje i vaspitanje dece. Organizatori se nadaju da će manifestacija postati tradicionalna i da će se održavati svake godine 6. juna, a rečeno je i da je današnji skup najava kampanje "Sačuvajmo bebe" koja takođe treba da ukaže javnosti na broj abortusa koji se u Srbiji obave.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track