Najnovije vesti

(FOTO) VESIĆ SLAVIO MASLENICU SA OSNOVCIMA IZ NOVOG BEOGRADA: Od jeseni 2.000 novih mesta u vrtićima
Foto: Beoinfo

Poseta OŠ "Đuro Strugar"

(FOTO) VESIĆ SLAVIO MASLENICU SA OSNOVCIMA IZ NOVOG BEOGRADA: Od jeseni 2.000 novih mesta u vrtićima

Beograd

BEOGRAD - Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je danas da će racionalizacijom mreže škola, koja će stupiti na snagu 1. septembra, Beograd dobiti skoro 2.000 novih mesta u vrtićima.

Foto: Beoinfo
Foto: Beoinfo

"U ovom trenutku oko 8.500 dece čeka mesto u vrtiću, od toga ih je 3.000 u prioritetu. Ovom racionalizacijom rešićemo oko 2.000 mesta", rekao je Vesić tokom posete OŠ "Đuro Strugar", najstarije škole u Novom Beogradu.

Foto: Beoinfo
Foto: Beoinfo

Vesić je rekao da je ministar prosvete Mladen Šarčević, uz veliku podršku premijera Aleksandra Vučića, uspeo da obezbedi 50 miliona evra od Svetske banke, koji su namenjeni za predškolske ustanove."Nadamo se da ćemo za Beograd uspeti da povučemo oko 15 miliona, čime bismo u narednih nekoliko godina uspeli da stvorimo još nekoliko hiljada novih mesta", rekao je gradski menadžer nakon proslave Maslenice, ruskog praznika kojim se ispraća zima i dočekuje proleće.

Foto: Beoinfo
Foto: Beoinfo

Vesić je podsetio da je škola "Đuro Strugar" prvobitnim planom mreže škola trebalo da bude ukinuta, ali da su se roditelji organizovali i u saradnji sa Gradom Beogradom je nađeno najbolje rešenje kako bi nastavila rad."Tako će se iz ove škole 1. septembra iseliti Politehnička škola, a na njihovo mesto ući će skoro 200 predškolaca, čime će biti zadržana osnovna škola, a i predškolci će početi da se privikavaju na zgradu u kojoj će provesti narednih osam godina školovanja", rekao je Vesić.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...