VERA I DUŠAN BAVE SE POLJOPRIVREDOM I REŠILI SU DA KUPE STAN ZA DECU: Odlučili su se za Beograd na vodi, a sad otkrivaju i zašto!
Foto: Beta/Branislav Božić

Investicija

VERA I DUŠAN BAVE SE POLJOPRIVREDOM I REŠILI SU DA KUPE STAN ZA DECU: Odlučili su se za Beograd na vodi, a sad otkrivaju i zašto!

Beograd -

BEOGRAD - Kompleks „Beograd na vodi“, u koji su se prekjuče uselili prvi stanari, realizuje se na ukupno milion kvadrata, sa 6.000 stanova, u kojima će živeti 14.000 ljudi, dok će još 12.000 raditi u tom delu grada.

Na svečanosti povodom otvaranja kule A bilo je prilike da se razgovara s novim stanarima i da se čuju njihovi utisci.

foto: Beta/Branislav Božić

- Izuzetan je osećaj kada sa 12. sprata uživate u pogledu na Savu - otkrio je stomatolog Miodrag Đorđević. On kaže da je još u jesen 2015. potpisao ugovor o kupovini.

- Tada ovde nije bilo ničega, ali sam bio ubeđen da će projekat uspeti - ističe Đorđević, koji je godinama radio u Nemačkoj i koji je zahvaljujući svom poslu proputovao svet, piše Alo.

foto: Beta/Branislav Božić

- Imao sam veliki stan u zemlji u kojoj sam živeo i radio, to je bio penthaus. Zatim sam odlučio da nešto kupim u Beogradu. Kada se pojavio ovaj projekat, od prvog momenta sam shvatio da je to - to. Zato što nudi nešto potpuno novo, ne samo u Beogradu, već i u Srbiji, a to je moderan način stanovanja. Dođete svojim autom u podzemnu garažu i liftom se popnete do stana koji ima ogromnu terasu, pogled na Savu, Novi Beograd... To me je opredelilo da se odlučim za kupovinu - kaže sagovornik.

Đorđević dodaje da je upoznao prve komšije, kao i da se nada da će ih ubuduće upoznati još više, jer će ih povezivati velika zajednička terasa.

foto: Beta/Branislav Božić

Novi stanari su i supružnici Vasiljević, Vera i Dušan, koji su se godinama bavili poljoprivredom i držali farme u Africi i Čileu, a sada se vraćaju u rodnu zemlju i posao prepuštaju deci.

- U stan smo ušli nas dvoje, ali smo ga kupili za decu. Vera mi je rodila njih desetoro i videćemo kome će odgovarati da živi ovde. Većina dece se vratila u srpske krajeve, a znam da će se i ostali vratiti - naveo je Vasiljević.

foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Upitan zašto je odabrao baš stan u „Beogradu na vodi“, a ne u nekom drugom delu grada, odgovorio je: - Okrenite se i pogledajte, taj pogled će vam sve reći!

Vasiljević dodaje da je u uspešnost projekta „verovao koliko je verovao i predsednik“.

- Bio sam ubeđen da će biti dobro, iako su mnogi govorili da je to prevara i da neće uspeti - zaključuje on.

foto: Tanjug/Dimitrije Goll

U novootvorenoj kuli, inače, postoji bazen za decu i odrasle, teretana sa najsavremenijom opremom, igraonica za decu, recepcija. Tu su i dva podijuma za stanare - na drugom i četvrtom nivou, sa zelenim površinama i dečjim igralištem, kao i podzemna garaža, lokali, kafići i restorani.

(Kurir.rs/Alo/Foto: Beta/Branislav Božić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track