BEOGRAD BRUJI O GESTU VOZAČA AUTOBUSA 511! Majka nije mogla da umiri uplakanu bebu, a onda je Ivan ostavio putnike bez reči!
Foto: Aleksandar Jovanović/Ilustracija

neverovatan gest

BEOGRAD BRUJI O GESTU VOZAČA AUTOBUSA 511! Majka nije mogla da umiri uplakanu bebu, a onda je Ivan ostavio putnike bez reči!

Beograd -

BEOGRAD - Razbole se lisica, suši se ko grana... Stihovi ove pesme odjekivali su u utorak oko 19 sati u autobusu na liniji 511. Kako bi smirio bebu koja je duže vreme plakala, vozač autobusa Ivan Filipović (40) pustio je preko razglasa veselu dečju melodiju. Nesvakidašnji gest pozdravili su putnici, koji su aplaudirali šoferu i, istovremeno, jednogodišnjoj Milici pevali pesmu.

foto: Nebojša Mandić

Zadivljena pažnjom vozača, Beograđanka Ana Maksimović, mama male Milice, pohvalila ga je na društvenim mrežama. Zato je u sredu cela prestonica pričala o ovom ljubaznom čoveku koji je mnogima vratio veru u ljude.

"Tolika se prašina digla, a ja sam uradio samo sitnicu. I ja imam bebu, Maksima koji ima godinu i po. Znam kako je teško smiriti dete kad se zaceni. Plakalo je desetak minuta, i majka nikako nije uspevala da ga umiri. Nije bilo gužve, klima-uređaj je bio uključen na 25 stepeni, ali beba je bila nervozna. Kad sam primetio da se i majka unervozila, jer nije uspevala da je umiri, preko razglasa sam pustio pesme s kojima uspavljujem svog Maksima. Telefon mi je pun dečjih melodija, ali sam odabrao "Razbole se lisica", jer je mom detetu omiljena, a delovala je i na bebu u autobusu", kaže Ivan Filipović, koji već 15 godina radi za volanom, a tri godine kao vozač u javnom gradskom prevozu.

Ana Maksimović (36), Miličina mama, kaže da zna koliko je naporan posao vozača i da ovakav gest nikad ne bi očekivala.

"Milica je navikla na prevoz jer se često vozimo autobusom. Ipak, te večeri, kad smo se vraćali sa Ade Ciganlije, počela je da plače, a posle nekoliko stanica bukvalno da urla. Plakala je bez prestanka, a mene je već počela da hvata panika. Nisam znala šta da radim", rekla je Ana.

foto: Nebojša Mandić

Kad se preko razglasa u vozilu začula poznata melodija, svi putnici, pa i ona, bili su u šoku.

"Milica je odmah prestala da plače. Onda su svi počeli da aplaudiraju vozaču, a Milica je počela da se smeje i igra. Kad je počela pesma "Slon lepotan dodolan", putnici u autobusu su pevali. Sledećih pet stanica dečje pesme su odzvanjale autobusom javnog gradskog prevoznika", kroz osmeh govori Maksimovićeva.

(Kurir.rs/Večernje novosti/Foto: Aleksandar Jovanović, ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track