BEOGRADSKI AERODROM NIKOLA TESLA SATIMA BIO ZATVOREN: Egipatski avion napravio pometnju, NIJE BILO NI POLETANJA NI SLETANJA!
Foto: Dragana Udovičić

DRAMA

BEOGRADSKI AERODROM NIKOLA TESLA SATIMA BIO ZATVOREN: Egipatski avion napravio pometnju, NIJE BILO NI POLETANJA NI SLETANJA!

Beograd -

BEOGRAD - Aerodrom Nikola Tesla Beograd bio je zatvoren nekoliko sati za poletanja i sletanja jer je avion egipatske kompanije, koji je bez putnika sleteo na aerodrom, ostao na stazi usled tehničkih problema.

Avion je izguran nešto pre 11 časova sa piste i putnici su krenuli ka svojim letovima.

foto: Printscreen

Inače, u saopštenju aerodroma su jutros precizirali da je avion tipa "boing 737-800" egipatske kompanije koji je, bez putnika, sleteo u 04.11 časova na beogradski aerodrom, ostao je na poletno-sletnoj pisti usled tehničkih problema i dodaje da će aerodrom biti zatvoren na dva sata.

Sve dežurne ekipe beogradskog aerodroma reagovale su prema utvrđenim procedurama, dodaje se u saopštenju.

Nezvanično, avion kompanije "Er Egipat" oštetio je gumu i jedva je sleteo na pistu aerodroma "Nikola Tesla". Putnici javljaju da je aerodromskoj pisti postavljen je jedan avion, okružen vatrogasnim vozilima i policijom.

Avioni Er Srbije preusmereni na aerodrome u regionu

Svi avioni Er Srbije preusmereni su na okolne aerodrome u regionu. Letovi će do normalizacije saobraćaja i otvaranja aerodrome biti preusmeravani na okolne aerodrome, navodi se u saopštenju Er Srbije.

Kada je reč o putnicima koji ovog jutra putuju iz Beograda, njima će sve informacije biti dostupne na aerodromu i putem kol centra Er Srbije.

U ovom trenutku je, kako se napominje, neizvesno vreme poletanja u jutarnjem špicu ka 15 destinacija. Er Srbija je u stalnom kontaktu s nadležnima na Aerodromu "Nikola Tesla" i obaveštavaće putnike o novim vremenima poletanja.

Kako se nezvanično saznaje, egipatskom avionu su se blokirali točkovi glavnog stajnog trapa i zapalile sve četiri gume, a ovaj avion se vodio kao teretni.

Poslednji avion sa "Nikole Tesle" poleteo je jutros u 3.03 ka Santoriniju, a do ovog trenutka odložen je 21 let.

(Kurir.rs/Agencije/Foto: Dragana Udovičić, ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track