SAOPŠTENJA KOMPANIJA BEOGRAD NA VODI I ŠTRABAG: Nesrećan slučaj, radnici su bili obučeni i prijavljeni, na našim gradilištima standardi bezbednosti su najviši
Foto: Vladimir Šporčić

POSLE JUTROŠNJE TRAGEDIJE

Beograd

Obe kompanije izjavile su porodicama poginulih najiskrenije saučešće

BEOGRAD - Kompanija "Beograd na vodi" (Belgrade Waterfront) saopštila je danas da se na svim njihovim gradilištima primenjuju najviši standardi bezbednosti i zaštite na radu i da će pružiti pomoć u istrazi svih okolnosti nesreće koja se dogodila na njihovom gradilištu u kojoj su poginula dva radnika. Kompanija je izrazila žaljenje zbog tragičnog događaja i izjavila saučešće porodicama radnika, prenosi Beta.

"Na svim gradilištima kompanije Belgrade Waterfront, uključujući i gradilište na kome je glavni izvodjač radova kompanija Strabag, primenjuju se najviši standardi bezbednosti i zaštite na radu i plan preventivnih mera", navodi se u saopštenju. Dodali su da u realizaciji projekta angažuju isključivo renomirane izvodjače sa visokim standardima u primeni propisa iz oblasti bezbednosti i zdravlja na radu i da sve zgrade prolaze kroz redovne provere koje se primenjuju pri izvodjenju gradjevinskih radova, u skladu sa zakonom.

foto: Vladimir Šporčić

Kompanija Štrabag doo izrazila je danas žaljenje zbog gubitka života dva radnika, u nesrećnom slučaju, na gradilištu ˝Beograd na vodi˝. Radnici koji su na gradilištu izgubili život, su u potpunosti bili obučeni za sve situacije i moguća dešavanja i uredno prijavljeni, ističe se u saopštenju kompanije. Okolnosti ukazuju na to, da je u pitanju nesrećan slučaj, iako su primenjene

sve propisane mere zaštite na svim pozicijama gradilišta, javlja Tanjug.

Nažalost, i pored toga, došlo je do gubitka života, koji se nije mogao predvideti, niti sprečiti merama zaštite, navode u kompaniji.

"Strabag doo, kao društveno odgovorna kompanija, vodi računa o svakom detalju i svim zaposlenim licima. Ljudski faktor je nažalost sveprisutan u ovakvim delatnostima, a Štrabag će preduzeti, kao i do sada, implementaciju najviših standarda kako bi svi zaposleni bili maksimalno bezbedni", navodi se u saopštenju.

(Kurir.rs/Tanjug/Beta/Foto: Vladimir Šporčić)