BEZ ODGOVORA NADLEŽNIH 4 DANA! Zidaju 9 spratova, iako imaju dozvolu za 5! BAHATA GRADNJA U CENTRU BEOGRADA, SVI ĆUTE!
Foto: Kurir

Nelegalno Bez odgovora četiri dana

BEZ ODGOVORA NADLEŽNIH 4 DANA! Zidaju 9 spratova, iako imaju dozvolu za 5! BAHATA GRADNJA U CENTRU BEOGRADA, SVI ĆUTE!

Beograd -

Bezobrazluk Iako Kurir već nekoliko dana piše o nelegalnoj gradnji hotela u Venizelosovoj ulici, nismo dobili odgovore ni od kompanije ni nadležnih

Čak četiri dana posle pisanja Kurira o nelegalnoj gradnji devetospratnog hotela u Venizelosovoj ulici broj 54, investitor - građevinska kompanija "Prezident d. o. o" iz Novog Sada - izbegava da se javi na pozive naše redakcije!

Isto tako i Sekretarijat za inspekcijske poslove Gradske uprave Beograda, koji je nadležan, izbegava da dostavi odgovore na pitanja koja smo im prosledili. Nekoliko puta smo pokušali da stupimo u kontakt s direktorom kompanije "Prezident d. o. o" Jakovom Bošnjakom, ali njegova sekretarica je i juče odbila da nam da njegov broj telefona. Iako smo je zamolili da ga pozove i traži dozvolu za to, ona nam je poručila da je Bošnjak preneo da možemo da pozovemo od četvrtka.

foto: Kurir

Podsetimo, Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove Beograda izdao je 12. novembra 2015. dozvolu za gradnju hotela, odnosno tri podzemna sprata, prizemlja i pet spratova iznad zemlje. Investitor se na to oglušio i umesto dozvoljenih pet spratova, sazidao, ni manje ni više, nego devet! I pored toga što je građevinski inspektor opštine Stari grad u januaru konstatovao da je prilikom izgradnje odstupljeno u pogledu spratnosti i o tome obavestio Sekretarijat za inspekcijske poslove Gradske uprava Beograda radi preuzimanja mera, investitor je nastavio s gradnjom.

Stanovnici okolnih zgrada, pored prašine i buke koja traje već dve godine, imaju problema i s pucanjem zidova i plafona. Našoj redakciji juče se požalila još jedna čitateljka, koja kaže da je investitor iza hotela podigao još jednu zgradu na četiri sprata. - Koliko znam, on je za tu zgradu iza hotela imao dozvolu samo za jedan sprat, a sazidao je četiri. Oni neprekidno buše već dve-tri godine. Ne može da se živi, ogluvela sam na jedno uvo - požalila se ona. Pitanja smo uputili i Ministarstvu građevinarstva, ali su nas i oni uputili na Sekretarijat za inspekcijske poslove Grada Beograda.

Kurir.rs/ Foto: Vladimir Šporčić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track