U istom trenutku otvoreno još 15 prodavnica širom srbije

KURIR TV ISPRED LIDLA, VUČIĆ NA SVEČANOM OTVARANJU: Ne idem često u prodavnicu, ali... Prvo obišao pekaru, rukovao se sa kasirkama pa razgledao rafove! Pogledajte cene i poklone za prve kupce

Beograd -
1 / 35 Foto: Vladimir Šporčić

Prvo je obišao pekaru, zatim se rukovao sa kasirkama i razgledao rafove!

Vučić je prilikom obilaska ocenio da je objekat lepši nego u Bugarskoj. "Lepše izgleda nego u Bugarskoj, bio sam pre 6-7 godina i ovaj je mnogo lepši i veći", rekao je Vučić.

Otvaranju prodavnice u Vojislava Ilića u Beogradu prisustvovali su i generalni direktor Lidl Srbija Tomislav Šapina, ambasador Nemačke Tomas Šib...

... gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić i ministar trgovine, turizma i telekomunicija Rasim Ljajić.

Prvi kupci stali su u red ranom zorom, još oko 5 jutros. Kako je vreme

odmicalo, nastala je gužva, a jednom radniku obezbeđenja srednjih godina B.J. je i pozlilo usled epi napada i tolike gužve.

07.49 - Vučić se nakon obilaska prodavnice obratio prisutnima. Građanima smo danas pružili izbor u 12 gradova Srbije - rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na svečanom otvaranju dodajući da je investicija Lidla u našoj Srbiji milionska. Radnici su nasmejani, zadovoljni, veruju da će napredovati, obezbediti sigurnost za svoje porodice...

foto: Vladimir Šporčić

- Ne idem često u prodavnicu, ali sam video dva proizvoda koji su Nemci uradili sa našim kompanijama - kafu i pile iz Žitišta - dodao je Vučić i rekao da ovo nije običan dan, niti obična prodavnica, ovo je dan kome smo težili jer je to težnja ka boljem životu. Nemcima je poručio da baš ta dva proizvoda treba da ponude i u inostranstvu. Lidl je, kaže, investirao u Srbiju 205 miliona evra, te zaposlio 1.553 radnika.

foto: Vladimir Šporčić

- Ovo nije običan dan i ne radi se o običnoj prodavnici, jer je ovo dan kada pravimo veliki korak napred ka boljem i kvalitetnijem životu. Od trenutka kada je najavljeno da Lidl dolazi u Sbriju koliko puta sam čuo od različitih ljudi da se pravi tolika buka oko obične prodavnice. Ovo nije obična prodavnica, ovo je nešto malo važnije. Zemlja sa takvom ponudom u maloprodaji građanima pruža i izbor da mogu da biraju jeftino, a kvalitetno, objasnio je.

foto: Vladimir Šporčić

- Istovremeno, mnogo toga možemo da naučimo od Lidla, posebno u organizaciji rada, logostici i modernom načinu vođenja posla, ne samo trgovinskih lanaca, rekao je Vučić i preneo da je obuka za rad u Lidlu trajala i do dve godine za neke poslove.

1 / 56 Foto: Vladimir Šporčić

- Imao sam prilike da razgovaram sa radnicima, oni su nasmejani i zadovoljni. Nadaju se da će moći da napreduju, obezbede budućnost za sebe i svoju decu, rekao je on i podsetio da su u rad Lidla uključene naše firme, njih 200, i da će se na policama ovog lanca širom sveta naći naši najkvalitetniji proizvodi.

foto: Vladimir Šporčić

- Sa Nemačkom imamo najveću trgovinsku razmenu. Zahvaljujući nemačkim investicijama i fabrikama imamo jednu od najbržih rastućih ekonomija u Evropi. Molim vas da podržite dalji dolazak nemačkih investitora, a mi ćemo omogućiti najbolje uslove za njihov dolazak i opstanak, zaključio je predsednik. Istakao je i da u nemačkim kompanijama u Srbiji radi oko 50.000 ljudi.

Vučić penzionerima: Unucima i za džeparac i za čokoladu

Vučić je rekao i da u ovo doba u redu najviše ima penzionera koje je pozdravio i rekao da im uskoro stižu veće penzije te da će moći da planiraju budućnost i da ostavljaju i unucima za džeparac.

foto: Kurir TV, Printscreen

On im je poručio da će uskoro uz uvećane penzije, koje će iz godine u godinu biti sve veće, moći svojim unucima da ostavljaju novac za džeparac i dobru čokoladu, i u Lidlu i na svakom drugom mestu.

"Uredili smo državnu kasu, sproveli smo neophodne reforme, napravili ono što decenijama nismo. Danas dinar držimo čvrsto pod kontrolom i danas možete da planirate šta ćete da uradite sutra", rekao je Vučić na svečanom otvaranju.

07.46 - Evo posle 10 godina, prvi savremeni diskontni lanac došao je u Srbiju, rekao je resorni ministar Rasim Ljajić dodavši da je ovo velika stvar i za naše tržište rada jer će poslodavci sada morati da ponude i veće plate za najbolje radnike, a Lidl već sad zapošljava 1.500 ljudi.

foto: Printscreen Kurir TV

07.45 - Prisutnima se obraća gradonačelnik Zoran Radojičić koji je rekao da sa Lidlom u Srbiju dolaze dobre cene, dobar kvalitet i nova radna mesta te da je vest o otvaranju sjajna. Lidlu je poželeo uspešno poslovanje u Beogradu i Srbiji.

foto: Printscreen Kurir TV

07.40 - Posle pozdrava okupljenima, prisutnima se obratio i novi nemački ambasador u Srbiji Tomas Šib koji je rekao da se Lidl godinama pripremao za današnji dan i da je Lidl dobar primer onoga za šta se zalažu nemačke kompanije koje posluju u Srbiji - dobar i promišljen pristup poslovanju.

foto: Printscreen Kurir TV

Ambasador je rekao i da 400 nemačkih kompanija posluje u Srbiji od 2000. godine, da je na hiljade zaposlenih u tim kompanijama.

07.38 - Posle Vučićevog obilaska, prisutnima se prvo obratio generalni direktor kompanije Lidl Srbija, Tomislav Šapina, koji je pozdravio potrošače i rekao da će im ponuditi najjeftiniju potrošačku korpu.

foto: Printscreen Kurir TV

- Tu smo da ostanemo i da se razvijamo, slušaćemo vas, a radili smo sve sa srcem... Srećni smo i uzbuđeni, dobro nam došli! - rekao je direktor Šapina.

U istom trenutku otvorene su prodavnice ove kompanije u Beogradu i još 11 gradova Srbije. Pet je otvoreno u Beogradu, a potrošačima će na raspolaganju biti 1.500 brendova od čega čak 350 iz domaće proizvodnje.

Samo u domenu voća i povrća uspostavljena je saradnja sa više od 25 dobavljača iz Srbije. Zaposleni u Lidl prodavnicama imaće petodnevnu radnu nedelju, a zahvaljujući elektronskoj evidenciji, kompanija će plaćati i poštovati svaki minut njihovog rada, poručuju iz Lidla.

foto: Printscreen Kurir TV

Lidl će otvoriti pet prodavnica u Beogradu i to u Novom Beogradu, Vidikovcu, Zvezdari, Trošarini i u Borči. Vrata ovog trgovinskog lanca biće otvorena i u Boru, Kragujevcu, Nišu, Leskovcu, Smederevu, Subotici, Somboru, Užicu, Šapcu, Novom Sadu i Zrenjaninu.

Do kraja godine, najavljuju nadležni iz ove kompanije, biće otvoreno još sedam Lidl radnji - u Vršcu, Inđiji, Pančevu, Kikindi, Kruševcu, Jagodini i na još jednoj lokaciji u glavnom gradu.

foto: Printscreen Kurir TV

Maloprodajni lanac Lidl deo je Švarc grupacije čije je sedište u Nekarsulmu u Nemačkoj. Prva Lidl prodavnica otvorena je 1973. godine u gradu Ludvigshafenu, a već krajem 80-ih godina postojalo je više od 600 prodavnica Lidla samo na podrucju tadašnje Zapadne Nemačke.

Veliko, novo tržište, otvara se 1989. godine padom Berlinskog zida, kada Lidl počinje da se širi i u istočni deo zemlje. Lidl u ovom trenutku postoji u 27 zemalja Evrope i SAD, a njegova mreža broji više od 10.500 savremenih diskonta i zapošljava oko 260.000 ljudi.

Lidlovi proizvodi se skladište u više od 150 logističkih centara širom sveta.

Prema podacima međunarodne grupe za analizu tržišta "LZ Retailytics"-a, Švarc Grupa (Kaufland, Lidl) kao najveći evropski maloprodajni lanac prehrambenih proizvoda je u fiskalnoj 2017. godini ostvarila prodaju od 96,9 milijardi evra.

(Kurir.rs/Foto: Vlada Šporčić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track