RONIOCI PRONAŠLI AVIO-BOMBU NA SAVSKOJ OBALI U BEOGRADU: Rečna policija obezbeđuje teren, nadležne ekipe na nogama!
Foto: Printscreen/Pink

nema opasnosti po građane

RONIOCI PRONAŠLI AVIO-BOMBU NA SAVSKOJ OBALI U BEOGRADU: Rečna policija obezbeđuje teren, nadležne ekipe na nogama!

Beograd -

Ronioci su u Beogradu pronašli avio- bombu u Savi, u blizini Starog mosta, a zamenik gradonačelnika Goran Vesić kaže da će ona biti uklonjena i da nema opasnosti za građane.

Bomba je pronađena na dubini od sedam metara, na oko dva metra od drugog stuba tramvajskog mosta, dok su ronioci pretraživali dno reke, u okviru jedne od pripremnih faza za izgradnju novog mosta, na istom mestu.

"Bomba će biti uklonjena i nema opasnosti za građane, a mi ćemo ispitati kompletno ovo tlo i na taj način ćemo obezbediti da novi savski most bude izgađen na stabinom tlu", rekao je Vesić.

Beograd je bombardovan više puta tokom 20. veka i pretpotstavlja se da pronađena neekseplodidarna bomba potiče iz Drugog svetskog rata.

O pronalasku bombe policiju su obavestili iz firme PMC Inženjering, koja je angažovana za ispitivanje dna reke u funkciji izgadnje novog mosta preko Save.

Bomba je pronađena na poziciji predviđenoj za stub novog mosta. Avio-bombu u reci Savi obezbeđuju pripadnici rečne policije i ronici će je izvaditi čim to meteorološki uslovi dozvole, a zatim će kontradiverziona ekipa da je pregleda i odnese na uništenje.

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Grada Beogada završava projekat izgradnje novog savskog mosta koji treba da počne da se gradi sledeće godine, nakon postojeći dotrajali most bude izmešten na poziciju između Novog Beograda i Ade Ciganlije.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track