SVE SPREMNO ZA POMERANJE KRANA OD 50 TONA KOJI JE IZAZVAO HAOS U BEOGRADU, TRAJE DRAMA U TAKOVSKOJ: Dovučena mašinerija, sledi akcija uklanjanja... (KURIR TV)
Foto: Printscreen Kurir TV

vanredna situacija

SVE SPREMNO ZA POMERANJE KRANA OD 50 TONA KOJI JE IZAZVAO HAOS U BEOGRADU, TRAJE DRAMA U TAKOVSKOJ: Dovučena mašinerija, sledi akcija uklanjanja... (KURIR TV)

Beograd -

Kran u Takovskoj ulici, koji se danas nakrivio i napravio paniku u centru Beograda i dalje stoji ali su mašine pomoću kojih će biti uklonjen donete na lice mesta.

Kako se može videti na snimcima sa lica mesta, radnici se spremaju za demontažu dizalice visoke 30 metara i teške oko 50 tona.

Saobraćaj od Bulevara kralja Aleksandra do Svetogorske trenutno je blokiran od strane policije, a u blizini broja 37 pukla je vodovodna cev zbog čega je kran i propao na gradilištu.

Radnici sa gradilišta i stanari dve okolne zgrade su odmah evakuisani.

Inače, nakon nekoliko sati zastoja, trolejbus na liniji 41 je počeo da saobraća ali linije koje saobraćaju ulicom Kraljice Marije i dalje ne idu. Policijski automobili parkirani su kod Glavne pošte, ali i na uglu Takovske i Svetogorske.

Zatvorena je i raskrsnica Džordža Vašingtona i Palmotićeve, a tokom popodneva nastao je i veliki kolaps u saobraćaju kako zbog zatvaranja centralnih gradskih ulica, tako i zbog uobičajnog špica u Beogradu.

Saobraćaj stoji u Bulevar kralja Aleksandra, Kneza Miloša, a ništa bolje nije ni na mostovima. Kako javlja reporter Kurira sa lica mesta, na Zelenom vencu sve stoji.

Na uključenje iz Carice Milice se čeka i po 20 minuta. Ništa bolje nije ni u Hilandarskoj. Primera radi, od Kosančićevog venca do Skupštine putuje se neverovatnih pola sata.

Treba imati u vidu i rekonstrukciju Karađorđeve, kao i led i nepovoljne uslove za vožnju, tako da vam ne preostaje ništa osim da se naoružate strpljenjem.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track