HOROR U AUTOBUSU GSP: Celo vreme je nešto mrmljao jer je dečak (15) imao SLUŠALICE I ŽVAKAO ŽVAKU! A onda se bacio na njega kao ZVER i počeo je pakao

HOROR U AUTOBUSU GSP: Celo vreme je nešto mrmljao jer je dečak (15) imao SLUŠALICE I ŽVAKAO ŽVAKU! A onda se bacio na njega kao ZVER i počeo je pakao

Beograd -

Aleksandra P. (15), dečaka koji je žrtva porodičnog nasilja, juče je u 9 sati ujutru, u autobusu na liniji 309, napao muškarac star oko 60 godina. On je, naočigled brojnih putnika, skočio na momka kao zver i počeo jako da ga davi samo zato što je dečak žvakao žvaku i imao slušalice u ušima.

Dečak je tog jutra išao u školu, jer je bila radna subota, a u autobusu je sa njim bila i njegova sestra od tetke.

- Sestričina mi je ispričala da je čovek non stop nešto pričao na račun toga što su žvakali žvake i imali slušalice u ušima. Samo je ponavljao "šta ta go*na nabijaju u uši", "nevaspitanje dolazi iz kuće"... Moj sin se u jednom trenutku okrenuo i samo ga je pogledao, a on je tada skočio na njega kao zver. Toliko ga je jako davio da su putnici jedva uspeli da ih razdvoje - priča za

majka dečaka.

Dečaku su najviše pomogle dve žene iz autobusa, jedna od njih je svojevremeno radila kao kontrolor pa se, znajući pravila, predstavila kao službeno lice i naredila vozaču da ne otvara vrata do dolaska policije. Tako je nasilnik sprečen da pobegne.

- Bilo je strašno. Čovek je bukvalno davio dečaka. Kada sam ga pitala šta to radi, on se pravdao kako mu je dečak opsovao majku. Niko od putnika nije čuo da mu je dečak bilo šta rekao, ali čak i da jeste, to nije razlog da ga tako krvnički napadne - priča jedna od žena koje su pritekle u pomoć dečaku.

Putnici gledali i snimali telefonima

Dok je jedna pazila da napadač ne pobegne, druga žena je zvala policiju.

- Patrola je brzo stigla. Legitimisala je nasilnika i pozvala Hitnu pomoć da pomogne dečaku koji je na vratu imao otiske prstiju od davljenja. Mnogo me je sve potreslo. Putnici su samo slikali telefonima i snimali, niko nas nije skočio da pomogne. Ceo dan plačem kad se setim, jer i sama imam sina tih godina i ne znam šta bih da ga je neko tako napao - potreseno priča putnica.

Ona je bila sa dečakom kada je došla policija, a druga žena je ostala u autobusu sa dečakovom sestrom koja je takođe bila veoma uplašena. Odmah je pozvala i dečakovu majku da joj ispriča šta se dogodilo i da joj poruči da ne brine jer je Aleksandar sada bezbedan.

Otac ga bacao o pod dok ne izgubi svest

- Lekari su mom sinu konstatovali nagnječenje mekog tkiva. I dalje ga malo boli dok guta. Od šoka se, međutim, još nije opravio. Stvar je u tome da mi godinama trpimo porodično nasilje. Aleksandrov otac tukao je i njega i njegove sestre. Bacao ga je o pod toliko jako da je Aleksandar gubio svest i imao mučnine. Bili smo i u sigurnoj kući. Kada nam je sud dodelio kuću, u kojoj moj bivši suprug inače ne živi, i kad smo se uselili, on je došao i ponovo nas napao. Čupao je roletne, pretio, vikao. Zaključali smo se u jednu sobu i tu sačekali policiju - priča Aleksandrova majka.

Otac je sada u zatvoru, a ovaj napad dogodio se samo sedam dana pre nego što se jadni dečko našao na meti i nasilnika iz autobusa.

(Kurir.rs/Telegraf)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track