SLUČAJ KOJI JE ZBUNIO STANARE BANJICE: Žena ogradila park, a ovo je razlog! Tvrde da je SVE LEGALNO (VIDEO)
Foto: Printscreen/Twitter

OPŠTINA NIJE NADLEŽNA

SLUČAJ KOJI JE ZBUNIO STANARE BANJICE: Žena ogradila park, a ovo je razlog! Tvrde da je SVE LEGALNO (VIDEO)

Beograd -

Na društvenoj mreži Tviter osvanuo je nesvakidašnji video snimak na kojem se vidi kako žena postavlja kočiće i žicu kojima ograđuje park kod Baštovanske ulice, nedaleko od pet solitera na Banjici.

Po objavljivanju snimka usledila je lavina komentara. Jednima je bilo smešno, drugi su pretpostavljali da je plac vraćen vlasnicima restitucijom, dok se većina čudila kako neko tek tako može da uđe u park i ogradi ga.

"Meni se mnogo sviđa deo Tašmajdana iza Madere. Odoh da za'vatim jedno 10-15 metara kvadratnih", jedan je od komentara.

Međutim, nedaleko od ograde, kako se može videti na snimku, stoji i natpis "Privatan posed, zabranjen pristup", a ispod je uredno ostavljen broj parcele, kao i broj telefona vlasnika.

- Taj plac je nasledstvo mog oca koje mi je vraćeno restitucijom pre tri godine. Sve sam uknjižio i uveo u katastar, tako da je sve potpuno legitimno i legalno. Ostalo je samo da odem u opštinu i promenim namenu. To što je sada tu park ne znači da će tako i ostati - objasnio je za "Blic" stariji gospodin, vlasnik poseda na Banjici gde se nalazi park.

On tvrdi i da je prostor pored, gde prolaze tramvaji nekada bio privatan posed koji je njegovoj porodici oduzet.

- Država nam je uzela plac i posle su postavili tramvajske šine. Ima nas 20 naslednika i svako ima svoj deo. Nisam prekršio zakon, već sam samo ogradio svoje - tvrdi naš sagovornik.

U Katastru nepokretnosti jasno stoji da je ova parcela, u privatnoj svojini!

Međutim, plan ograđivanja nije uspeo, pa kako se takođe može videti na novom snimku, neko je u međuvremenu počupao improvizovanu ogradu.

Vlasnik placa, odnosno parka, je išao u policiju da prijavi šta se dogodilo i kaže "najavljuje da će ih zvati opet ako bude bilo problema".

Opština nije nadležna

Kako je za "Blic" rekao prvi čovek Voždovca Aleksandar Savić, opština u ovom slučaju ne može ništa da uradi.

"Nemamo inspekcijski nadzor kao opština, već se građani moraju obratiti Sekretarijatu za inspekcijske poslove. Takođe, kao opština nismo zaduženi ni za restituciju, ona se vrši na nivou grada i republike. Što se tiče konkretnog slučaja, nije mi poznat, ali mogu da razumem obe strane, i da je to nečiji privatni posed, ali i da drugima smeta što neko ograđuje park", objasnio je Aleksandar Savić.

(Kurir.rs/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track