Grad Beograd svojoj miliciji predao na upotrebu 40 novih automobila

BEOGRAD DOBIO KOMUNALNU MILICIJU: Ovako izgleda njihov službeni auto, a evo šta će da vam rade! Beograđani su im izglasali i boju CRVENU! (VIDEO)

Beograd -

BEOGRAD - Zamenik gradonačelnika Goran Vesić, načelnica Gradske uprave Grada Beograda Sandra Pantelić i v.d. gradskog sekretara za poslove komunalne policije Ivan Divac predstavili su danas ispred Starog dvora 40 novih vozila za Komunalnu miliciju, a zatim su obišli rukovodstvo i zaposlene ovog sekretarijata. Vesić je istakao da je juče stupio na snagu zakon Vlade Republike Srbije o Komunalnoj miliciji, a da je Grad Beorad svojoj Komunalnoj miliciji danas predao na upotrebu 40 novih automobila.

foto: Beoinfo

- Do danas, Komunalna milicija u našem gradu imala je svega devet vozila i sa novim vozilima vidi se koliki je napredak u razvijanju Komunalne milicije. Milicija će biti mobilnija, vodiće računa o komunalnom redu i brinuti o svemu što je u interesu građana – naglasio je zamenik gradonačelnika. On je rekao da je za naš grad Komunalna milicija veoma važna i da mu je drago da je Vlada Republike Srbije usvojila predlog Grada Beograda o ustanovljenju milicije, kako bi se stvorili uslovi da se bolje i više brine o komunalnom redu.

foto: Beoinfo

- Od stupanja na snagu, ona će moći da se efikasnije bori protiv onih koji stvaraju buku, bahato se parkiraju, ne vode računa o pari i mirisima iz ugostiteljskih objekata ili onih koji na bilo koji način krše komunalni red i stvaraju dodatne probleme u gradu - objasnio je Vesić i dodao da će se Komunalna milicija uspešnije i aktivnije boriti i protiv bespravne gradnje, te da će ući u borbu protiv svih onih koji krše zakon. Prema njegovim rečima, milicija je pomoć policiji i biće prepoznatljiva po svojim uniformama koje će uskoro dobiti, kao i po automobilima koji su drugačijeg dizajna od dosadašnjih. - Crvenu boju su izglasali građani i to će biti boja komunalne službe, tako da će i svi automobili milicije izgledati kao ova vozila danas. Ulagaćemo u miliciju, rebalansom budžeta izdvojili smo novac za ulaganje u softver koji će omogućiti milicionerima tablet računare sa svim šablonima za prekršaje. Takođe, u narednom periodu ćemo uložiti i u vozila koja će snimati prekšaje u saobraćaju - najavio je zamenik gradonačelnika.

foto: Beoinfo

Govoreći o trenutnom broju komunalnih milicijaca, kojih je u glavnom gradu nešto manje od 300, Vesić je najavio da će uskoro biti primljeno još 60 novih, a da će se tokom naredne godine u ovu službu primiti još 300 novih milicionera. - Komunalna milicija bi trebalo da pokrije čitavu teritoriju grada, a sadašnji broj to ne može da postigne, tako da u pojedinim prigradskim opštinama građani nikad nisu videli komunalnog milicajca, kao što je to slučaju u Sopotu, Grockoj ili Obrenovcu - rekao je Vesić. Divac je rekao da je ovo prvi korak ka njenoj modernizaciji i unapređenju nakon donošenja Zakona o Komunalnoj miliciji.

- Imamo veliku obavezu da pokažemo da je Komunalna milicija stvorena u interesu građana, sa ciljem da im pomogne da svoje svakodnevne obaveze obavljaju lakše i urednije. Sprečavaćemo nepropisno parkiranja, buku, isparavanja i uvoditi komunalni red - rekao je Divac i zahvalio Gradu Beogradu što je prepoznao značaj Komunalne milicije za uređenje grada. Prilikom obilaska rukovodstva i zaposlenih u Sekretarijatu za poslove komunalne policije, zameniku gradonačelnika Goranu Vesiću i načelnici Gradske uprave Grada Beograda Sandri Pantelić uručene su zahvalnice.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Beoinfo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track