KURIR TV VESIĆ U POSETI PORODICI JOVANOVIĆ: 10 godina im SBB krade struju, a plaćaju im i pretplatu! Ovo je krivično delo
Foto: Sonja Spasić

stari grad

KURIR TV VESIĆ U POSETI PORODICI JOVANOVIĆ: 10 godina im SBB krade struju, a plaćaju im i pretplatu! Ovo je krivično delo

Beograd -

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić posetio je u Drinčićevoj 6 porodicu Živorada Jovanović koji je posle isključenja struje zbog neplaćenog računa otkrio da je SBB već 10 godina priključen na njegovu elektroinstalaciju.

Članovi porodice primili su zamenika gradonačelnika u svoj dom kako bi mu prestavili problem, jer kako kažu njima SBB već 10 godina krade struju, pa im je sada Elektrodistribucija isključila istu.

"Kada sam govorio kako SBB krade, svi su mi se smejali. Ovo se dešava po celom Beogradu. Nigde SBB nema svoje strujomere, već kradu, oni su priključeni na zajedničke strujomere i onda građanima kradu struju. Ovo je krivično delo", rekao je Vesić u razgovoru sa porodicom Jovanović.

1 / 11 Foto: Sonja Spasić

"Mi ćemo kao grad Beograd pozvati sve građane da provere da li im se još neko prijavio na struju i onda ćemo im predložiti da podnesu krivične prijave, kao što će gospodin Jovanović podneti krivičnu prijavu protiv SBB", rekao je Vesić.

foto: Printscreen

Vesić je rekao da je to neprihvatljivo i da porodica Jovanović SBB plaća i pretplatu.

"Gospodin Živorad se obratio našem kabinetu kada su mu juče isključili struju, naše ekipe su izašle na teren i otkriveno da se SBB nelegalno priključio na njegov strujomer. Na ovo sam uporozoravao, nekoliko puta su pokušavali da me demantuju, nikada nisu ponudili dokaze, nijedan papir. Tada sam rekao da kradu i struju, da to rade na stubovima javne rasvete, a tada uzimaju struju od svih Beograđana. SBB nigde nema svoje strujomere, a ovo je prvi slučaj da smo pronašli da se kače na strujomere građana, a sigurno ih ima još", objasnio je Vesić.

On je ponovo pozvao građane da provere da li im se neko priključio na strujomer, ako sumnjaju da jeste da se obrate Gradu Beogradu i gradskom stambenom, pa ako se pokaže da im SBB krade struju da će im pomoći da podnesu prijavu protiv ovog kablovskog operatera.

"Ovo što smo danas otkrili potvrdilo je moje navede da SBB posluje često nelegalno. SBB mora da plati svaki dinar struje koji koristi, ne samo SBB već svaki drugi operater. Ne samo da SBB nelegalno postavlja kablove, već i krade struju", rekao je Vesić.

foto: Printscreen

Živorad Jovanović kaže da su radnička porodica, da nisu ni znali šta se dešava sve do juče.

"Mi smo među prvima uveli SBB, ima sigurno 10 godina. Uočili smo tako što nam je juče isključena struja, a onda je nestao signal SBB u celoj zgradi i tada smo posumnjali da se nešto dešava sumnjivo", rekao je Jovanović.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track