Najnovije vesti

ISPOVEST SLAĐANE KOJA JE OSTALA ZAGLAVLJENA ISPOD BMW KADA SE ZAKUCAO U KAFIĆ NA DORĆOLU! Bila SAM na korak od smrti! Ležala SAM ispod auta i gledala ĆERKICU (2) kako plače, A NE MOGU DA JOJ POMOGNEM!
Foto: Ana Paunković

automobilom pokosio celu porodicu

ISPOVEST SLAĐANE KOJA JE OSTALA ZAGLAVLJENA ISPOD BMW KADA SE ZAKUCAO U KAFIĆ NA DORĆOLU! Bila SAM na korak od smrti! Ležala SAM ispod auta i gledala ĆERKICU (2) kako plače, A NE MOGU DA JOJ POMOGNEM!

Beograd

Slađana Maksimović povređena je 27. juna u stravičnoj nesreći kada je vozač "bmw-a" uleteo u baštu kafića na Dorćolu dok je tu sedela s mužem i ćerkicom.

 

Ona je sa suprugom Stefanom i njihovom dvoipogodišnjom ćerkom planirala da provede porodično popodne u bašti restorana na Dorćolu, koji se nalazi nedaleko od njihovog stana.

 

"Svratili smo u restoran da nešto pojedemo i seli smo za sto do zida, jer nikada ne sedimo pored same ulice zbog deteta", kaže Slađana koja je u trenutku nesreće držala ćerku u krilu.

 

Ona navodi da pre samog momenta nesreće ništa nije naslućivalo da će dogoditi stravičan događaj, kao i da nije bilo vremena da se spreči katastrofa.

 

"Nismo mogli da reagujemo, on je vozio ogromnom brzinom i u pitanju su bile sekunde. Jedino čega se sećam je da sam ležala ispod automobila, nisam mogla da pomerim telo, ali u tom trenutku nisam osećala fizičku bol koliko mi je teško bilo što sam nemoćna da pomognem mom detetu", priča Slađana, koja se još oporavlja od nemilog događaja, i fizički i psihički.

 

1 / 10 Foto: Ana Paunković

 

Ona je s težim povredama primljena u Urgentni centar, a njen suprug sa nešto lakšim povredama, dok je njihova ćerka prebačena u Institut za majku i dete. Devojčica je imala ogrebotine i modrice, a tragovi povreda vidljivi su i dalje na glavi i po telu. Međutim, trauma koju je dete doživelo ostavila je posledice i zahteva pomoć stručnjaka.

 

"Ona se svega seća, celokupnog prizora, više nego suprug i ja. Zbog toga sada ima strah da izađe na ulicu ili kada čuje zvuk automobila jako se uznemiri", ističe ova zabrinuta majka i dodaje da će sa detetom posetiti psihologa.

 

foto: Ana Paunković

 

Slađana je zadobila unutrašnje krvarenje u karlici i hematom na jetri, zatim prelom desnog kuka, prelom jedanaestog pršljena i blaži potres mozga. Srećom, hematom je u toku iste noći počeo da se povlaći, te su doktori odlučili da je ne operišu. U bolnici Slađana je provela dve nedelje, dok je njen suprug pušten iz Urgentnog centra odmah sutradan, ali je nakon nekoliko dana ponovo primljen jer je naknadno utvrđeno da pored potresa mozga i povreda ramena ima i četiti preloma na rebrima.

 

 

Dejan Marković (29), vozač "bmw-a" koji je izazvao saobraćajnu nezgodu u Ulici Strahinjića bana pobegao je sa lica mesta, a policija ga je narednog dana uhapsila na graničnom prelazu Kladovo. Očevici nemilog događaja potvrdili su Slađani da je Dejan nakon karambola koji je napravio izašao iz kola i počeo da beži.Slađana kaže da je Dejan dobio godinu dana uslovne kazne.

 

foto: Ana Paunković

 

"Mi ćemo protiv njega pokrenutu privatnu tužbu, jer smatramo da takvo ponašanje u saobraćaju zahteva adektvatnu odgovornost. Ne želimo mi da on provede ceo svoj život u zatvoru, ali mislimo da je bitno ukazati na društvenu odgovornost i podići svest ljudi koliko je važna obazriva vožnja", kaže Slađana i dodaje da ih vozač, kao ni niko iz njegove porodice nije do ovog trenutka pozvao.

 

Slađana mora da miruje do daljeg i da se postepeno oporavlja uz fizikalnu terapiju, a psihički se priprema na susret sa mestom nesreće koji će se u jednom trenutku sigurno dogoditi, ali kako kaže "nikada više neće sedeti ni u jednoj bašti kafića".

 

(Kurir.rs/Blic)

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...