TAKSISTI PREKIDAJU ŠTRAJK, ULICE PROHODNE! Posle sastanka sa Vučićem odustali od blokade: Imamo poverenje u Vučića i institucije, pratićemo šta se dešava (VIDEO)
Foto: Ana Paunković

kraj blokadama!

TAKSISTI PREKIDAJU ŠTRAJK, ULICE PROHODNE! Posle sastanka sa Vučićem odustali od blokade: Imamo poverenje u Vučića i institucije, pratićemo šta se dešava (VIDEO)

Beograd -

Posle 11 protesta, taksisti prekidaju štrajk, i to posle sastanka sa predsednikom Vučićem. Kažu da veruju u državu da će sprovoditi zakone i regulisati oblast prevoza i sankcionisati svakog ko ne radi po propisima.

17.00 Posle odluke taksista da prekinu protest i blokadu saobraćaja u Beogradu, danas popodne sve ulice u glavnom gradu ponovo su prohodne.

Postepeno je normalizovan saobraćaj i funkcionisanje gradskog javnog prevoza.

16.05 Predstavnici udruženja taksista uputili su se u Nemanjinu ulicu, gde su obavestili kolege o rezultatima sastanka, nakon čega su i zvanično prekinuli protest koji je trajao 12 dana.

Osim Bjelića, okupljenim taksistima se obratio i njihov predstavnik Boško Vukojević i na negodovanje pojedinih kolega okupljenih na uglu Nemanjine i Ulice kneza Miloša i uzvikivanje "izdaja", rekao da je napravljen "pristojan dogovor" i da će u slučaju da se ne bude poštovao prvi početi štrajk glađu, a da će Pionirski park biti pun onih koji će takođe štrajkovati glađu.

15.32 "Ako ne bude ispunjeno ono što smo dogovorili u mnogo većem broju ćemo tražiti svoja prava u skladu sa zakonom koji štiti neku oblast, a to je prevoz putnika. Predsednik Vučić i svi predstavnici države su pokazali veliko razumevanje zbog građana" - kazao je predstavnik taksista Aleksandar Bjelić nakon sastanka.

"Imamo poverenja u predsednika Vučića i institucije, u svakom radu i instituciji postoje problemi, nadamo se da neće izneveriti naše poverenje koje smo mu poverili", kazao je predsednik udruženja taksista.

foto: Tanjug video printscreen

"Nismo mi ni smatrali da je predsednik taj koji mora da rešava to pitanje, a ne resorno ministarstvo. Mi smo imali molbu predsednika da smanjimo pritisak na građane, tako smo učinili u Novom Sadu i Nišu. Predsednik ne iskače iz okvira zakona. Nažalost ministar ne može da do kraja isprati šta se u nekoj oblasti dešava", dodao je on.

"Ne bih pričao samo o CarGo nego o svim firmama koji ne rade u okviru zakona. Svi koji obavljaju prevoz, a koji nisu registrovani, država će mnogo energičnije sprovoditi propise. Danas će prestati protesti. Naravno da će država regulisati da li će neko biti ugašen ili ne. Imaćemo svakodnevne aktivnosti o onome što se danas dešava, čuli smo da je već oduzeto jedno vozilo, znači da je država počela da sprovodi zakon", rekao je on.

On je kazao da će taksisti sa resornim ministarstvom imati česte kontakte da vide šta su uradili ili nisu u tome da se zakon sprovodi.

15.27 Taksisti koji danima blokiraju saobraćaj u Beogradu odlučili su, nakon sastanka sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, da prekinu štrajk!

14.44 Očekuje se obraćanje predstavnika taksista nakon sastanka.

14.37 Na Slaviji, Gazeli, na trgu Nikole Pašića polako kreću gužve, na Autokomandi građani idu peške. Sablasno prazna Brankova ulica.

1 / 7 Foto: Naxi Kamere/Printskrin

14.01 Predstavnici taksi udruženja, koja već treću nedelju protestuju u Beogradu, došli su u zgradu Predsedništva, gde će razgovarati sa predsednikom Aleksandrom Vučićem.

foto: Printskri/Tanjug
foto: Printskri/Tanjug

Vučić je ranije pozvao na stišavanje strasti i ukazao da ozbiljna država ne reaguje pod pritiskom, te da se mora naći rešenje za ovu situaciju.

13.53 Aleksandar Bijelić, jedan od lidera taksi protesta, potvrdio je da bi u 14.00 njihovi predstavnici trebalo da se sretnu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, ali kaže da se bez obzira na sve protesti nastavljaju.

Okupljanje je već počelo, a onda ćemo u šest kolona krenuti ka centru grada - rekao je Bijelić.

Podsetimo se i kojim trasama idu kolone:

1 / 5 Foto: Printscreen Google Maps

Protest će trajati do 17 sati.

Juče je na protestu bilo sukoba taksista sa građanima, a uhapšeno je i dvoje.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track