BEOGRAĐANI, DANAS SE NAORUŽAJTE STRPLJENJEM: Uz pešački vikend i Medvedeva na 8 lokacija, ove delove grada zaobiđite naširoko!
Foto: Printskrin / Google eart

ruski premijer u beogradu

BEOGRAĐANI, DANAS SE NAORUŽAJTE STRPLJENJEM: Uz pešački vikend i Medvedeva na 8 lokacija, ove delove grada zaobiđite naširoko!

Beograd -

BEOGRAD - Zbog posete ruskog premijera Dmitrija Medvedeva Beogradu, širi centar Beograda biće danas u svojevrsnoj blokadi, a brojne ulice povremeno zatvarane i saobraćaj zaustavljan.

foto: Google Earth Printscreen

Medvedev danas u Beogradu ima gust raspored zbog kojeg će prelaziti iz Novog Beograda u centar i obrnuto, s obzirom da posetu po sletanju na beogradski aerodrom započinje na batajničkom vojnom aerodromu, zatim ide u Palatu Srbija u samom centru Beograda, a potom prelazi u stari deo gde će govoriti u Skupštini Srbije i položiti vence na Groblje oslobodilaca Beograda.

foto: GSP Printscreen

Medvedev će boraviti u Predsedništvu na Andrićevom vencu, obići Kalemegdan a posetu u večernjim satima završiti u Novom Beogradui gde se u Centru Sava održava svečana akademija povodom 75. godina oslobođenja Beograda.

Naime, zbog posete Medvedeva danas su u Beogradu na snazi vanredne saobraćajne mere i veći broj ulica biće tokom dana zatvoren za saobraćaj.

Medvedev će u srpskoj prestonici provesti oko 10 sati, njegova poseta je "aktivna" jer uključuje obilazak oko osam lokacija u gradu, zbog toga će već broj ulica tokom čitavog dana biti zatvoren.

Maršruta kojom će se Medvedev kretati nije poznata, ali se pretpostavlja da će auto-put biti zatvoren nekoliko puta u toku dana. Zbog posete zatvoreni su delovi Novog Beograda, Batajnice, Zemuna, a biće zatvoren i Terazijski tunel, Trg Nikole Pašića, Bulevar kralja Aleksandra, Ruzveltova, potez oko Kalemegdana, Ulica Kneza Miloša, Topčiderska zvezda.

Nakon vojne vežbe na aerodromu u Batajnici, Medvedev će doći u Palatu Srbija, gde će ga dočekati premijerka Ana Brnabić, posle odlazi u Skupštinu Srbije gde će se obratiti poslanicima, a očekuje se da će oko 16.30 časova položiti vence na Spomen-groblje Oslobodiocima Beograda i na Spomenik crvenoarmejcu, a kako mediji prenose prošeztacje i do Kalemegdana.

Ruski premijer potom se ponovo vraća u Palatu Srbija gde će razgovarati sa srpskim predsednikom Aleksandrom Vučićem, apotom će zajedno prisustvovati i Svecanoj akademiji povodom 75. godišnjice oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu u Centru Sava.

foto: Rts Printscreen

Za kraj posete, za ruskog premijera biće organizovana svečana večera i kulturno-umetnički program u Domu garde na Topčideru Povratak za Rusiju očekuje se oko ponoći.

Prema pisanju medija, Medvedeva u Beogradu čuva više od 5.000 srpskih policajaca i pripadnika tajnih službi, kao i 30 ruskih bezbednjaka. Takođe, bezbednost u gradu je zbog njegove posete podignuta na najviši nivo.

foto: Printskrin / Google eart

Vučić i Medvedev na prikazu sposobnosti VS

Na batajničkom Aerodromu "Pukovnik-pilot Milenko Pavlović" danas će biti održan prikaz sposobnosti Vojske Srbije "Sloboda 2019" povodom 75 godina oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu.

foto: Google Earth Printscreen

Vežbi će prisustvovati državni vrh Srbije na čelu s predsednikom Aleksandrom Vučićem i premijerkom Anom Brnabić s gostom iz Rusije, premijerom Dmitrijem Medvedevom.

foto: Google Earth Printscreen

Na vežbi učestvuje preko 2.000 vojnika, više od 25 vazduhoplova i preko 100 borbenih i neborbenih vozila.

Prvi put će učestovati i podešaloni vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka, kao i ešaloni veterana, koji redovno učestvuju na ovim vežbama.

(Kurir.rs)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track