Mladi iz Rusije i Srpske u srpskoj prestonici

Festival mladih Mi smo svet

Mladi iz Rusije i Srpske u srpskoj prestonici

Beograd -
Na festivalu "Mi smo svet" nastupiće mladi iz Moskve, Moskovske oblasti, Kazanja, Beograda, Guče, Užica, Čačka, Valjeva i Republike Srpske

BEOGRAD - Međunarodni festival stvaralaštva mladih Srbije i Rusije, pod nazivom "Mi smo svet", počinje danas u Beogradu i trajaće do 16. avgusta, najavio je Ruski dom, jedan od organizatora manifestacije.

Na festivalu "Mi smo svet" nastupiće mladi iz Moskve, Moskovske oblasti, Kazanja, Beograda, Guče, Užica, Čačka, Valjeva i Republike Srpske.

Njihov nastup ocenjivaće žiri u sastavu: ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Konuzin, generalni direktor "Lukoil Beopetrol" Aleksandar Panfilov, direktor Ruskog doma u Beogradu Mihail Genađevič Denisov, generalni direktor Agencije za međunarodne projekte u oblasti kulture, obrazovanja i sporta Irina Gurnickaja, poznati umetnici ruske kulture i predstavnici ruske dijaspore u Srbiji.

Centralna manifestacija održaće se u ponedeljak, 6. avgusta, na Trgu Republike, s početkom u 20.30 sati i 9. avgusta u Guči, na otvorenoj bini Doma kulture od 19 sati.

Mladi talenti različitih uzrasta predstaviće se u žanrovima klasični ples, sportski ples, balet, muzička kompozicija, folklor ili vokalni nastup.

Cilj festivala je upoznavanje sa nacionalnom kulturom i umetnošću Rusije i Srbije. Ovu manifestaciju već nekoliko godina organizuju ruska Agencija za međunarodne projekte u oblasti kulture, obrazovanja i sporta uz podršku parlamenata i ambasada Rusije i Srbije.

Po završetku festivala, najboljim učesnicima iz Rusije i Srbije biće uručena nagrada "Pehar narodne diplomatije" i "Diplome Laureata" kao dokaz o učešću na festivalu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track