MAMA KUCA IZ MLADENOVCA DOZVALA LJUDE U POMOĆ DA JOJ SPASU BEBE: Godinu dana kasnije ova slika je dokaz da su uradili pravu stvar
Foto: Youtube Printscreen, Facebook Printscreen

uspešna akcija spasavanja

MAMA KUCA IZ MLADENOVCA DOZVALA LJUDE U POMOĆ DA JOJ SPASU BEBE: Godinu dana kasnije ova slika je dokaz da su uradili pravu stvar

Beograd -

Pre nešto više od godinu dana, Dog Rescue Shelter Mladenovac objavio je snimak spasavanja napuštene mame kuce sa štencima.

Pošto su dobri ljudi iz Mladenovca dobili poziv od meštana da pas koji spava u betonskoj cevi izlazi iz nje čim vidi ljude i cvili, ali da se odmah žurno vraća tamo, krenuli su u pomoć.

Meštani nisu shvatili šta im kuca "govori" ali su pozvali pomoć koja je u cevi otkrila tri bebe i odmah razumela šta je mama kuca htela.

- Zvali smo ih ali nisu izlazili. Zato smo ponovo pustili majku da uđe unutra, nadajući se da će izaći za njom. Ali ipak su se previše plašili. Smestili smo majku u kola, a onda ponovo pokušali da namamimo kućiće da izađu, staviviši hranu ispred. ali opet nismo uspeli. Shvatili smo da kučići još sisaju i da ih moramo izvesti što pre. Uzeli smo granu, pa smo sa jedne strane probali da ih malo uplašimo, dok je kolega sa druge čekao da ih uzme. Uz malo truda, uspeli smo i odneli ih do njihove majke, pa su bezbedno smešteli u azil - naveli su tada.

Snimak je obišao ceo svet i pogledalo ga je više od 15 miliona ljudi.

Nešto više od godinu dana kasnije, ova organizacija objavila je fotografiju koja je sve raznežila.

Džejn, kako su nazvali jednu od spasenih kuca, sada je porasla i nema sumnje da je zahvalna na neizmernoj ljubavi i prilici da ima ima lep i ugodan život.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track