AUTO-PUT OPET PROHODAN: Završen protest, demonstranti se razišli u Beogradu i drugim gradovima, incident u NS
Foto: Ana Paunković

protesti

AUTO-PUT OPET PROHODAN: Završen protest, demonstranti se razišli u Beogradu i drugim gradovima, incident u NS

Beograd -

Inicijativa "Kreni-promeni" i pokreti okupljeni oko Ekološkog ustanka razišli su se oko 16 časova, nakon što su blokirali Beograd na nekoliko lokacija kao i saobraćajnice u više gradova u Srbiji. U Novom Sadu je došlo do tuče među demonstrantima.

protest
foto: Ana Paunković

Demonstranti se u Beogradu polako razilaze

Demonstranti se u Beogradu polako razilaze, javljaju reporterke Kurira sa lica mesta. Organizatori su apelovali da se u 16 časova svi raziđu mirno. Saobraćaj se na auto-putu u Beogradu polako normalizuje u oba pravca.

Okončani protesti u gradovima širom Srbije

Protest u Preljini okončan je oko 16 časova, a saobraćaj se normalizovao posle dva sata blokade. Takođe, protest na mostu na Savi u Šapcu je završen i prošao je bez incidenata. Kružni tok na ulazu u Jagodinu iz pravca Ćuprije ponovo je prohodan a incidenata nije bilo. Saobraćaj je ponovo uspostavljen oko 15 časova i 15 minuta. Blokada puta održana i u Rekovcu kod crkve gde takođe nije bilo incidenata.

Učesnici protesta u Novom Sadu krenuli u šetnju

Nakon blokade učesnici protesta u Novom Sadu krenuli su oko 15.55 časova u šetnju Bulevarom oslobođenja ka Futoškoj pijaci.

Incident na Gazeli i kod Sava centra

Manji incident među demonstrantima dogodio se u Beogradu kod mosta Gazela oko 15.40 časova.

Grupa mladića zapalila je nekoliko baklji na nadvožnjaku kod Centra Sava. Naime, kako javlja reporterka Kurira sa lica mesta, varnice su navodno padale na ljude ispod nadvožnjaka.

00:11

Baklje na protestu

Protest se uskoro završava, te je važno sudržati se od incidenata bilo kakvog oblika.

Završena blokada u Užicu i Novom Pazaru

Protesti širom Srbije počeli su da se završavaju oko 15.30 časova. U Užicu je završen protest kod Ložioničkog mosta na magistrali ka Zlatiboru. Nije bilo incidenata. Takođe, okončan je protest u Novom Pazaru kao i jednočasovna blokada kružnogi toka na Trgu mira u Kruševcu.

Preljina, protest
foto: Kurir/D.Č.

Beograd blokiran na više lokacija, gradski saobraćaj skoro obustavljen

U Beogradu su blokirani Pančevački i Brankov most, auto-put kod Centra Sava i kružni tok Slavija. Saobraćaj je blokiran i na kružnom toku kod Opštine Novi Beograd.

Protesti, Beograd, Novi Beograd
foto: Kurir/Ružica Kantar

Takođe, gradski saobraćaj je gotovo obustavljen, a tramvaji, autobusi i trolejbusi su zaglavljeni u masi.

protest
foto: Zorana Jevtić

Blokiran je i nadvožnjak u Ulicu Milentija Popovića. Trenutno je situacija mirna. Organizatori su najavili blokadu i narednog vikenda ukoliko se ne ispune njihovi zahtevi.

protest
foto: Ana Paunković

Blokiran Most slobode u Novom Sadu

U Novom Sadu je blokiran Most Slobode, odnosno rakrsnica Bulevara Oslobođenja i Bulevara Narodnog fronta, a dogodili su se i incidenti. Naime, kako javlja naš reporter s lica mesta, došlo je do tuče među demonstrantima, a uzrok sukoba je, navodno, nesporazum oko prolaza.

00:27

Incident u Novom Sadu

Još jednom treba napomenuti da niko nije protiv mirnih, demokratskih skupova, ali je nedopustiv svaki pokušaj manjine da teroriše većinu, te nam je zato više od svega potreban mir i uzdržanost od nasilja, kako verbalnog tako i fizičkog.

protest
foto: Ana Paunković

Blokirane saobraćajnice u više gradova Srbije

Demonstranti su blokirali i Ibarsku magistralu kod Preljine, kao i saobraćajnice kod Niša, Novog Sada, Valjeva, Bora, Mladenovca, Novog Pazara, Užica i Šapca. U Vranju je blokirana glavna gradska saobraćajnica u centru grada. U Rekovcu i Pomoravskom okrugu blokiralni su magistralni put Rekovac - Kruševac.

00:56

Protest na Gazeli

Saobraćaj je trenutno obustavljen na magistralnom putu Zaječar - Paraćin, a u Kuršumliji magistralni put Niš-Priština. U Šapcu, gde je prošle subote demonstrant napao vozača bagera, današnji protest protiče mirno.

protest
foto: Ana Paunković

Put na izlazu iz Zrenjanina ka Novom Sadu blokiran je, kao i put iz Zrenjanina prema Beogradu. Kod Popučaka je blokiran put Valjevo-Lajkovac.

protest
foto: Ana Paunković

Traže povlačenje Zakona

Protesti se organizuju sa zahtevom za oslobađanje svih uhapšenih na prethodnim protestima, povlačenje Zakona o eksproprijaciji i izmene Zakona o referendumu i narodnoj inicijativi. Organizatori su najavili da će tokom blokade puteva biti omogućen prolaz vozilima hitnih službi, pre svega hitnoj pomoći i vatrogascima.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track