Najnovije vesti

SJAJNA VEST ZA SRBIJU: Mišelin u svom vodiču za gastronomsku ponudu uvrstio čak 14 restorana iz Beograda
Ilustracija, Foto: Ana Paunković

topla preporuka

SJAJNA VEST ZA SRBIJU: Mišelin u svom vodiču za gastronomsku ponudu uvrstio čak 14 restorana iz Beograda

Beograd
12:04h

BEOGRAD - Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić saopštila je danas da je Mišelin (Michelin) vodič uvrstio i Srbiju u svoju selekciju i preporučio 14 restorana u Beogradu.

"Izuzetna je čast i prestiž naći se na Mišelin svetskoj gastronomskoj mapi. Beograd je još jednom dokazao da je vrhunska gastronomska destinacija na medjunarodnoj sceni, koja nudi bogata, raznovrsna i dinamična gastronomska iskustva", navela je Matić u saopštenju.

Mišelin, Mišlen, vodič, gastronomski vodič
foto: guide.michelin.com printscreen

Istakla je da je to priznanje kvalitetu i autentičnosti domaće kulinarske delatnosti od velikog značaja za celokupnu turističko-ugostiteljsku privredu kao podsticaj dostizanju vrhunskog kvaliteta i prepoznatljivosti, ali i veće vidljivosti i promocije turističke ponude Srbije.

U Mišelin vodiču je restoran Iva New Balkan Cuisine dobio oznaku ,"Bib Gourmand", koju zaslužuju restorani vrhunskog gastronomskog kvaliteta i koji nude odličnu vrednost za uloženi novac.

Beogradski restorani koji su svrstani u kategoriju preporučenih su Salon 1905, Gušti mora, JaM, Enso, Homa, Magellan, The Square, Legat 1903, Ebisu, Comunale Cafè e Cucina, Mezestoran Dvorište i Langouste, kao i restoran Bela Reka, koji je posebno prepoznat zbog svoje posvećenosti održivom razvoju i činjenice da su sastojci koji se koriste za pripremu hrane u ovom restoranu potpuno organski i dolaze sa Homoljskih planina.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track