00:20

Snažno nevreme pogodilo Beograd

haos

NA ULICAMA NEMA ŽIVE DUŠE Pogledajte kako izgleda snažno nevreme koje je zahvatilo Beograd VETAR OBARA DRVEĆE (FOTO/VIDEO)

Beograd -

Snažno nevreme zahvatilo je danas oko 16 sati Beograd i širu okolinu!

Smračilo se za svega nekoliko minuta, grmi i duva snažan vetar koji obara stabla širom grada, a na fotografijama i snimcima može se videti da na ulicama nema žive duše.

Osetan je i pad temperature.

Zbog stabala koja su pala prekinut je saobraćaj u Ulici cara Dušana u Zemunu. Jedno stablo palo je i na saobraćajnicu na Tošinom bunaru. Sudeći prema fotografijama na društvenim mrežama pojedine ulice u Zemunu su pod vodom.

Republički hidrometeorološki zavod prethodno je izdao upozorenje da se u naredna dva sata širom Srbije očekuju pljuskovi i grmljavina.

- U toku popodneva u većem delu Srbije nestabilno i mestimično sa plјuskovima i grmlјavinom. U naredna dva sata suvo vreme će se zadržati na istoku Srbije i na jugu Banata. Plјuskovi i grmlјavine se očekuju i na području Beograda i to naročito u južnim delovima grada - piše u aktuelnoj najavi na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

1 / 11 Foto: Kurir/Ana Denda

Meteorolozi su prethodno upozorili na vremenske neprilike u Vojvodini i brdsko-planinskim predelima južne odnosno jugozapadne i jugoistočne Srbije.

- Posle podne i uveče očekuje se lokalna pojava jakog plјuska sa gradom, olujnim vetrom i količinom padavina većom od 20 mm za kratko vreme - upozorava RHMZ.

01:29

Na ulicama nema žive duše nevreme ispraznilo centar Beograda

Nevreme je tokom dana već zahvatilo pojedine delove Srbije.

01:00

Potop u Beogradu

Na udaru je najpre bila Vojvodina. Pljusak olujnog intenziteta pogodio je Novi Sad, Suboticu, Sremske Karlovce... Polučasovna "provala oblaka" praćena vetrom rušila je grane i drveće u pojedinim delovima Novog Sada. Zbog velike količine kiše koja je pala za krato vreme pojedine gradske saobraćajnice su pod vodom.

Jako olujno nevreme tokom poslepodnevnih sati pogodilo je centralne delove Srbije.

RHMZ
foto: RHMZ printscreen

Grad veličine oraha opostušio je voćnjake u užičkom kraju. Najviše su stradali malinjaci jer se ovde već zahuktala berba crvenog zlata.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track