SNS: Beograd je stao zbog Đilasa!

SNS: Beograd je stao zbog Đilasa!

Beograd -
"Beograđani zaslužuju mnogo bolju i operativnju vlast. Beograd je stao zbog želje gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa da svu moć prikupi za sebe", ocenio je poslanik SNS Zoran Babić

BEOGRAD - Srpska napredna stranka (SNS) već mesecima ukazuje na potrebu promene vlasti i u Beogradu, i u Vojvodini, i dobro je što to uviđaju druge političke stranke, rekao je danas poslanik SNS Zoran Babić.

Povodom današnje ocene predsednika Ujedinjenih regiona Srbije (URS) Mlađana Dinkića da su potrebni prevremeni izbori u Beogradu i Vojvodini, Babić je kazao da SNS mesecima ukazuje na "alarmantno stanje" u gradskoj upravi Beograda i javnim preduzećima čiji je osnivač Beograd, kao i na "kriminalne radnje" pokrajinske vlade koju predvodi Bojan Pajtić iz Demokratske stranke (DS). "Beograđani zaslužuju mnogo bolju i operativnju vlast. Beograd je stao zbog želje gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa da svu moć prikupi za sebe", ocenio je Babić i naveo da SNS ima plan decentralizacije, uz razvlašćivanje gradonačelnika Beograda i veća ovlašćenja opština.

On je naveo da gradonačelnik Beograda Dragan Đilas, koji je i predsednik DS, umesto o razvoju grada, više razmišlja o "poziciji kadrova sumnjivih diploma" kakav je Aleksandar Šapić.

"Glavni poslovi povereni su nestručnim ljudima, kao što je gradski menadžer Aleksandar Belić", dodao je Babić.

Babić je kazao i da se u poslednjih godinu dana promenila izborna volja građana Vojvodine jer su saznali da su milioni evra nestali kroz Razvojnu banku Vojvodine i Fond za razvoj, i kroz razne "kriminalne radnje ljudi koji vode Vladu Vojvodine".

Naveo je da su Vojvođani za posleđih godinu dana dobili odgovor na pitanje koje ih muči: gde je njihov novac. "Zbog toga vlada Bojana Pajtića nema legitimitet", rekao je Babić i podsetio da je SNS prikupila 200.000 potpisa Vojvođana za smenjivanje Pajtića.

Predsednik URS Mlađan Dinkić danas je na izbornoj skupštini te političke stranke u Beogradu rekao da su neophodni vanredni izbori u Beogradu i Vojvodini, gde je na vlasti DS. Dinkić je zatražio podršku svih koalicionih partnera URS i "razočaranih" članova DS i Liberalno-demokratske partije i najavio da će URS ponuditi "ozbiljnu alternativu" za Beograd i Vojvodinu.

Lider URS je ocenio da Vojvodina ima "velikih problema" zbog pogrešne politike pokrajnske vlade, a da Beograd zaostaje, "ma koliko se gradonačelnik Đilas hvalio dostignućima".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track