BESPLATNI OBILASCI BEOGRADA: Razgledanje Starog dvora, Zemuna, Tašmajdana
Foto: Zorana Jevtić

Za vreme trajanja Sajma turizma

BESPLATNI OBILASCI BEOGRADA: Razgledanje Starog dvora, Zemuna, Tašmajdana

Beograd -

BEOGRAD - Udruženje turističkih vodiča Srbije je, uoči sutrašnjeg početka Sajma turizma u Beogradu, predstavilo program besplatnog turističkog razgledanja prestonice za vreme trajanja sajma s ciljem promocije rada Udruženja i licenciranih turističkih vodiča.

U petak, 24. februara, biće organizovano razgledanje grada tramvajem kod Gospodarske mehane u 12 i 14 časova, dok će u 16 časova biti organizovano razgledanje parka Manjež kod fontane Slap, u ulici Kralja Milana, navodi se u saopštenju Turističke organizacije Beograda (TOB).

Foto: Nebojša Mandić
Foto: Nebojša Mandić

Za subotu je planirano razgledanje Starog dvora u 10.45 i 12.00 časova, razgledanje Vračarskog platoa u 11 časova, a razgledanje Starog Zemuna i Tašmajdana u 15.00 časova.

U nedelju će za posetioce od 10 sati ujutru biti organizovan obilazak Knez Mihailove ulice, u 11 sati obilazak Novog groblja, u 12 sati tura "Deset stilova arhitekture Beograda" uz planirani polazak od konaka "Kneginje Ljubice", a u 15 sati razgledanje ambijentalne celine Savamala...

U nedelju od 12.30 do 13.30 u hali 4 Beogradskog sajma će članovi UTVS-a "Pričati zaboravljene priče o mestima, ljudima i događajima u Beogradu i Srbiji". Prijavljivanje učesnika za navedene pešačke ture nije potrebno, a prijava za posete Starom dvoru se vrši u Turističkom informativnom centru TOB.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja