DOČEK U BEOGRADU: Grad za novogodišnje programe potrošio 20 miliona dinara
Foto: Dragan Kadić

Očekuje se prihod od 22 miliona evra

DOČEK U BEOGRADU: Grad za novogodišnje programe potrošio 20 miliona dinara

Beograd -
BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je da je na doček Nove godine u glavnom gradu Srbije potrošeno 20 miliona dinara, a da se očekuje da grad prihoduje 22 miliona evra.

"Mi smo od naše ambasade dobili informaciju da će 150.000 Bugara doći za praznike u Srbiju. Beograd je pripremio spektakularni doček i nikad sadržajniji praznični program. Svi smeštajni kapaciteti su puni.

Uložili smo oko 20 miliona dinara za manifestacije, a očekujemo da grad zaradi 22 ili više miliona evra", izjavio je Mali.

On je najavio je da će u 2016. godini u Beogradu biti više infrastrukturnih radova, medju kojima je i sredjivanje Trga Slavija i izgradnja tunela od Ekonomskog fakulteta do Bulevara despota Stefana.

"Završićemo most na Adi i spojiti ga sa Tošinim bunarom. Radićemo i na izgradnji tunela od Ekonomskog fakulteta do Bulevara despota Stefana, to je veoma važno jer rešavamo saobraćajnu gužvu u gradu.

Očekuje nas i rekonstrukcija Slavije i Bulevara oslobodjenja, ali ćemo raditi i sitnije stvari poput sredjivanja Trga Republike", izjavio je Mali.

Mali je najavio da će zbog izgradnje "Beograda na vodi" biti izmeštena i autobuska stanica "Laste", koja će biti premeštena u blok 42 na Novom Beogradu i da će uskoro biti postavljen kamen temeljac za fabriku u Obrenovcu, u kojoj je planirano da bude zaposleno 1.400 radnika.

(Tanjug/Alo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track