DOK SE NE RAZREŠI SITUACIJA OKO PRIMOPREDAJE: Blokiran račun Advokatske komore Beograd
Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Oko milion evra

DOK SE NE RAZREŠI SITUACIJA OKO PRIMOPREDAJE: Blokiran račun Advokatske komore Beograd

Beograd -

BEOGRAD - Poštanka štedionica blokirala je u sredu račun Advokatske komore Beograd, odnosno mogućnost da bilo ko raspolaže sredstvima koja se procenjuju na oko milion evra, dok se ne razreši situacija oko primopredaje dužnosti između starog i novog rukovodstva komore.

Advokat Jugoslav Tintor, koji je na izbornoj skupštini AKB 13. maja izabran za novog predsednika Beogradske komore, rekao je danas Tanjugu da je banka blokirala račun na njegov zahtev.

"Zahtev je podnet kako staro rukovodstvo na čelu sa Slobodanom Šoškićem ne bi moglo da raspolaže sredstvima beogradskih advokata i da njime plaća privatno obezbeđenje po 1.000 evra dnevno", naveo je Tintor.

(FOTO) SPORNA PRIMOPREDAJA UZ POLICIJU: Evo šta se dešava ispred Advokatske komore Beograda

Sredstvima u narednom preriodu neće moći da raspolaže niko, dok se situacija u komori ne razreši.Tačan iznos sredstava nije poznat, ali se u AKB prethodnih dana pominjao iznos od oko milion evra.Ta sredstva slivaju se na račun komore od uplata advokatskih članarina, kao i prilikom upisa novih advokata u imenik Komore.

Staro rukovodstvo, koje ne priznaje izbore od 13. maja, zakazalo je izbornu skupštinu za 10. jun.

Radi sprečavanja novog rukovostva da uđe u prostorije komore, staro rukovodstvo je angažovalo osam pripadnika privatnog obezbeđenja koji čuvaju ulaz, u šta su i novinari mogli da se uvere pre dva dana, kada je bila zakazana primopredaja dužnosti koja međutim nije izvršena.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja