FOTO BEOGRAĐANI PAŽNJA: Komunalna policija od sada i na rekama
Foto: Tanjug Marko Đoković

Saradnja

FOTO BEOGRAĐANI PAŽNJA: Komunalna policija od sada i na rekama

Beograd -
To je važno za građane i sve one koji šetaju obalama reka, jer znaju da dve policije rade zajedno na uspostavljanju komunalnog mira i reda, a pogotovo je to važno za splavove
1 / 6 Foto: Tanjug Marko Đoković

BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda Siniša Mali i načelnik policijske uprave glavnog grada Veselin Milić obišli su danas novootvorenu kancelariju komunalne policije, koja radi u sklopu policijske ispotave za bezbednost na rekama.

Mali je rekao da je kancelarija otvorena kako bi se ostvarila još bolja saradnja komunalne i rečne policije u održavanju javnog reda i mira na splavovima, što je veoma važno za bezbednost građana.

To je važno za građane i sve one koji šetaju obalama reka, jer znaju da dve policije rade zajedno na uspostavljanju komunalnog mira i reda, a pogotovo je to važno za splavove, istakao je on.

Mali je objasnio da je jedna situacija kad se na nekom splavu pojavi obična policija i traži lične karte, a drugo kad dođe i komunalna, i proverava sa vlasnikom da li objekat ispunjava sve propisane uslove i da li je siguran.

Najavljujući skoro donošenje izmena Zakona o komunalnoj policiji, Mali je naglasio da ona treba da bude servis građana i da je zato zahtevano da svaki zaposleni prođe dodatne preglede, koji su pri kraju.

Novine u zakonu će omogućiti zapošljavanje većeg broja komunalnih policajaca, jer ih je sad 311, koji rade u tri smene i za grad od dva miliona stanovnika to je izuzetno malo, rekao je on.

Kao novine u predloženim izmenama zakona on je naveo pravo upotrebe biber-spreja, kako bi komunalni policajac odbio napad na sebe, ali i mogućnost zaustavljanja vozila i legitimisanja putnika u njima, kao i privođenje sudiji za prekršaje. Mali je dodao da vrlo brzo očekuje da Vlada usvoji izmene tog zakona, i da je to pitanje nedelja, čeka se još samo saglasnost Evropske unije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track