GORAN VESIĆ: Učešćem u Ulici otvorenog srca Beograđani učestvuju u humanitarnoj akciji
Foto: Dragan Kadić

Pomoć Zavodu za vaspitanje dece i omladine u Beogradu

GORAN VESIĆ: Učešćem u Ulici otvorenog srca Beograđani učestvuju u humanitarnoj akciji

Beograd -

BEOGRAD - Gradski menadžer Goran Vesić pozvao je danas građane da posete "Ulicu otvorenog srca" i da učesćem u humanitarnoj akciji pomognu Zavodu za vaspitanje dece i omladine u Beogradu.

Vesić je za TV Studio B rekao da će sav prihod od kupovine crvenih nosića za klovnove ići u humanitarne svrhe, odnosno Zavodu - prihvatilištu i prihvatnoj stanici Beograd.

"Sav prihod od kupovine nosića za klovnove koji staju 100 dinara namenjen je za prihvatiliste odnosno Zavod za vaspitanje dece i omladine, tako da pozivam sve građana da dođu, da ih kupe i na taj način pomognu", rekao je gradski menadžer.

On je podsetio da je "Ulica otvorenog srca" tradicionalna manifestacija koja se održava već skoro 30 godina.Ta, manifestacija kako je rekao, održava se danas u skoro svim gradskim opštinama u Beogradu.

"Srećni smo da je postala tradicija i da ima humanitarni karakter", rekao je Vesić.On je dodao i da je novogodišnja noć u glavnom gradu Srbije protekla u najboljem redu i da nije bilo većih problema ni incidenata.

"To je sve zahvaljujući dobroj organizaciji, bezbednosne provere bile su veoma rigorozne, ali to je istovremeno omogućilo da Nova godina bude dočekana kako treba, osim par sporadičnih slučajeva u kojima su učestvovali ljudi koji su možda više popili", rekao je Vesić.

Pod sloganom "Radost deci" tradicionalna beogradska humanitarna manifestacija "Ulica otvorenog srca" biće održana danas u Svetogorskoj i Makedonskoj ulici u Beogradu, kao i u Skadarliji.

Muzičko-zabavni program biće priređen ispred Ateljea 212, Radio Beograda, Opštine Stari Grad i u Skadarliji, ali i na Savskoj promenadi, opštini Rakovica, Novi Beograd...Uz pesmu, muziku, ulične zabavljače, žonglere, akrobate, mađioničare, pozorišne umetnike i brojne atrakcije, posetioci će moći da se priključe i humanitarnoj akciji.Otvaranje je zakazano u podne na pjaceti ispred Ateljea 212.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja