KRAĐA DNEVNIKA U KOTEŽU: Prosvetna inspekcija danas u OŠ Vasa Pelagić
Foto: Aleksandar Bečić

Utvrđuju se svi detalji incidenta

KRAĐA DNEVNIKA U KOTEŽU: Prosvetna inspekcija danas u OŠ Vasa Pelagić

Beograd -
Taj incident samo je potvrdio da je grad Beograd bio potpuno u pravu kada je zajedno sa MUP Srbije nedavno pokrenuo akciju umrežavanja kamera u svim osnovnim i srednjim školama, kako bi se iz jednog centra u svakoj opštini pratilo šta se dešava u svakoj školi

BEOGRAD - Grad Beograd će tokom dana poslati prosvetnu inspekciju u osnovnu školu "Vasa Pelagić" u Kotežu, kako bi se utvrdili svi detalji incidenta i proverili da li je bilo propusta u radu škole, izjavila je danas članica gradskog veća Tanja Popović.

Ona je rekla da će prosvetna inspekcija u vanrednom nadzoru obaviti kontrolu postupanja te ustanove u pogledu sprovođenja zakona, ostvarivanje zaštite prava učenika, roditelja i zaposlenih i obaviti kontrolu evidencije, saopšteno je iz Gradske uprave.

"Tek tada ćemo znati sve detalje incidenta i moći da utvrdimo da li je škola učinila sve što je u njenoj nadležnosti radi obezbeđivanja i zaštite učenika i zaposlenih škole od nasilja", kaže Popović. Prema njenim rečima, taj incident samo je potvrdio da je grad Beograd bio potpuno u pravu kada je zajedno sa MUP-om Srbije nedavno pokrenuo akciju umrežavanja kamera u svim osnovnim i srednjim školama, kako bi se iz jednog centra u svakoj opštini pratilo šta se dešava u svakoj školi.

"U tim centrima će sedeti pripadnici policije zajedno sa nadležnima iz grada i u svakom trenutku policija će znati šta se dešava u školi u moći će odmah da reaguje", rekla je Popović.

Policija je u saradnji sa Višim javnim tužilištvom, Odeljenjem za maloletnike, identifikovala i privela tri maloletna lica koja su osmislila i počinila krađu dnevnika u osnovnoj školi u Kotežu, a kako se saznaje u MUP, dečak iz te škole se dogovorio sa svoja dva druga da upadnu na čas i otmu dnevnik zbog loših ocena koje je imao.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track