KUZMANOVIĆ (DS): Tender za narodne kuhinje nije morao da se raspisuje
Foto: Fonet/Dragan Antonić

Već postoji odluka o nabavci obroka

KUZMANOVIĆ (DS): Tender za narodne kuhinje nije morao da se raspisuje

Beograd -
Generalni sekretar Demokratske stranke Branimir Kuzmanović tvrdi da gradska vlast u Beogradu nije morala da raspisuje tender za nabavku obroka za Narodne kuhinje, jer postoji odluka Vlade kojom je regulisano da njihovu pripremu i distribuciju vrši Ministarstvo odbrane.

“U izveštaju o radu Vlade za 2013. godine lepo piše - 'Utvrđuje se da Ministarstvo odbrane, vojna ustanova Dedinje obavlja delatnost pružanja usluge i distribucije obroka za socijalno-materijalno ugrožene korisnike na teritoriji Grada Beograda u svojstvu nosioca isključivog prava. To podrazumeva da nije potrebna javna nabavka i to je na snazi od 2013. godine”, istakao je Kuzmanović.

Kako dodaje, gradska vlast je htela da promeni taj sistem jer je, prema izveštaju za 2014. godinu, bačeno 460.000 obroka vrednosti 74 miliona dinara.

“Kad bi neki restoran tako radio, propao bi momentalno”, kaže Kuzmanović za N1.

Prema njegovim rečima, sadašnja vlast u Beogradu je nestručna i nesposobna i zbog toga treba da bude kažnjena na izborima. Ipak, kako kaže, izbori u glavnom gradu se ne raspisuju jer SNS zna da bi ih izgubili zbog loše politike koju vode.

(N1)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track