MALI: Beograd za novogodišnje praznike zaradio 95 miliona evra
Foto: Beoinfo

20 odsto više nego prošle godine

MALI: Beograd za novogodišnje praznike zaradio 95 miliona evra

Beograd -
BEOGRAD - Beograd je za novogodišnje praznike zaradio više od 95 miliona evra, 20 odsto više u odnosu na prethodnu godinu, rekao je gradonačelnik Siniša Mali i dodao da je grad u novogodišnji program uložio samo 27,1 miliona dinara.

"Rezultati koje smo ostvarili nikada nisu bili veći. Grad je zaradio više od 95 miliona evra, uložili smo 27,1 milion dinara u organizaciju dočeka Nove godine i sve prateće aktivnosti", rekao je Mali novinarima nakon što je sa ministrom Zlatiborom Lončarom obilšao KBC "Zvezdara".

Prema njegovim rečima, rezultat pokazuje da je Srbija na dobrom putu da promoviše grad kao centar turizma, i tome će doprineti i direktni letovi do Njujorka.

"Kada letovi krenu u junu, pomoći će u tome da veći broj turista iz Severne Amerike dodje u Beograd", rekao je Mali i dodao da je to razlog zašto će se u drugoj polovini godine raditi na promociji Beograda, Srbije i celog regiona.

"Nastavićemo od Beograda da pravimo centar novogodišnjih praznika regiona, jer kada na 27,1 milion dinara zaradimo 95 miliona evra, to je sjajna investicija i znak da smo na dobrom putu", rekao je Mali i podsetio da turisti koji dodju u Beograd odu i u Novi Sad i na Frušku goru i Kopaonik.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track