NE DA(VI)MO BEOGRAD: Vučić priznao ono što su svi znali
Foto: Zorana Jevtić

U subotu ponovo protest

NE DA(VI)MO BEOGRAD: Vučić priznao ono što su svi znali

Beograd -

BEOGRAD - Pokret Ne da(vi)mo Beograd saopštio je danas da je mandatar za sastav nove vlade Aleksandar Vučić priznao ono što su svi znali - da su u rušenje Savamale uključeni najviši organi grada Beograda.

"Ako zaboravimo nervozu i ponovna spinovanja, danas ništa više nismo saznali", napisano je na Fejsbuk stranici pokreta.

Aktivista Radomir Lazović ocenio je izlaganje premijera Vučića o rušenju u Savamali "isforsiranim i lažnim".

- Glavna poruka koja se može izvuću iz izjave premijera je da se do istine dolazi samo kad javnost “pritisne” državni vrh. Vučić je delovao uplašen i priteran uza zid. S jedne strane govori da je Siniša Mali odgovoran za rušenje objekata, a s druge ga brani, navodeći sa sigurnošću da svedoci te noći nisu vezivani. Kako on to može da zna? - pita se Lazović.

On najavljuje da će “zbog ponovnog pokušaja Vučića da izmanipuliše javnost lažima”, protest pokreta “Ne da(vi)mo Beograd” u subotu biti najbrojniji do sad.

- Dok ne budu objavljena imena odgovornih i dok oni ne budu kažnjeni, nećemo prestati da se okupljamo - poručuje Lazović.

Podsećamo, mandatar za sastav nove vlade Aleksandar Vučić izjavio je danas da iza rušenja u Savamali stoje najviši organi gradske vlasti Beograda i da će oni za to snositi odgovornost.

"Nesumnjivo je da iza onoga što se dogodilo u Savamali stoje najviši organi gradske vlasti u Beogradu", rekao je Vučić i istakao da će oni snositi i krivično-pravnu, prekršajnu i svaku drugu vrstu odgovornosti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track