NIKODIJEVIĆ: Tužilaštvo nadležno za slučaj Savamala, a rasprava u Skupštini tek po završetku istrage
Foto: Aleksandar Jovanovic

NIKODIJEVIĆ: Tužilaštvo nadležno za slučaj Savamala, a rasprava u Skupštini tek po završetku istrage

Beograd -

BEOGRAD - Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević izjavio je danas da se u gradskoj skupštini može razgovarati o rušenju objekata u Savamali kada tužilaštvo završi istragu.

"Kada se tužilaštvo obrati javnosti tada ćemo i mi razgovarati. Nije u redu da mi kao Skupština grada ili Gradsko veće vršimo pritisak na tužilaštvo", rekao je Nikodijević novinarima u Skupštini grada.

On je kazao da u državi postoje institucije koje su nezavisne iako je problem mnogima da to shvate, jer nekada tužilaštvo nije bilo nezavisno.

"Sada više nije tako. Nezavisne institucije rade svoj posao. Niko ne beži od odgovornosti", rekao je Nikodijević.

Gradski menadžer Goran Vesić rekao je novinarima da nema nikakvih informacija iz tužilaštva i da ne zna da li je neko ispitivan o slučaju Savamala.

Na pitanje da li je u gradskoj upravi sprovedena istraga, Vesić je rekao da nije i da je tužilaštvo nadležno da vodi istragu.

"Kao i vi, čekamo šta će tužilaštvo kazati", rekao je Vesić.

Zamenik gradonačenik Andreja Mladenović na pitanje zašto se u Skupštini grada ne raspravlja o slučaju Savamala, rekao je da tu nema nikakve mistifikacije i da se ne beži od te teme.

"Mi ne bežimo od te teme pred Skupštinom. Ako postoje elementi krivičnog dela, tužilaštvo će to utvrditi i pokrenut postupak protiv odgovornih. Sve ostalo je politika i politikanstvo", kazao je Mladenović.

U noći izmedju 24. i 25. aprila maskirane osobe, uz pomoć bagera, porušile su nekoliko objekata u Hercegovačkoj ulici u Savamali.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track