OTKLONJENA HAVARIJA SA GREJANJEM Nikodijević: Svi stanovi u centru grada su topli
Foto: Dragana Udovičić

Snabdevanje stabilno

OTKLONJENA HAVARIJA SA GREJANJEM Nikodijević: Svi stanovi u centru grada su topli

Beograd -

BEOGRAD - Predsednik Skupštine Beograda Nikola Nikodijević istakao je da je otklonjena havarija koja se desila na toplovodnom cevovodu koji povezuje 12.000 domaćinstava u centru grada.

– Havarija je otklonjena, ispumpan je vazduh iz cevi i stanovici u tom delu grada već imaju tople radijatore – istakao je Nikodijević na televiziji Pink.

On je pojasnio da se u ovom slučaju nije radilo o dotrajaloj cevi, već da je havariju izazvala velika vibracija tramvajskih šina. Pukotina na ogromnoj cevi Fi 700, kako je naglasio, nije bila veća od deset centimetara, ali pod pritiskom od 12 bara ona je napravila ogromne probleme, zbog čega je i došlo do prestanka snabdevanja toplotnomenergijom.

U proteklih nekoliko dana, prema njegovim rečima, najveći problem predstavljalo je pucanje dotrajalih vodovodnih cevi, koje su u proseku stare 35 i 40 godina, dok je deset odsto tih instalacija staro između 50 i 100 godina. On je zbog toga najavio zamenu 70 kilometara dotrajalih cevi samo ove godine, kao i njihove sistemsko menjanje unarednim godinama.

Takođe je dodao da su, posle dvadesetočasovnih padavina, svi putevi prvog prioriteta u prestonici prohodni i zahvalio sugrađanima na strpljenju.

On je istakao da će najavljeno povećanje temperature doprineti ubrzanom topljenju snega zbog čega je zamolio građane da, pored gradskih ekipa, uklanjaju ledenice sa svojih krovova da bi se izbeglo povređivanje, kao i da budu oprezni u saobraćaju jer je za sutra uveče – kada se slavi Nova godina po julijanskom kalendaru – najavljenaledena kiša.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track