POČAST VELIKANU: Spomenik Slobodanu Jovanoviću biće podignut do 30. septembra
Foto: Beoinfo

Svečano otvaranje 1. oktobra

POČAST VELIKANU: Spomenik Slobodanu Jovanoviću biće podignut do 30. septembra

Beograd -
Posebno mi je zadovoljstvo što se plato uređuje i spomenik podiže pod pokroviteljstvom premijera, koji je i sam bio student ovog fakulteta. Bista će biti postavljena na platou ispred fakulteta i u novom amfiteatru koji će biti podignut u fakultetskom parku, kakav Beograd do sada nije imao, kazao je gradski menadžer Goran Vesić
1 / 4 Foto: Beoinfo

BEOGRAD - Gradski menadžer Goran Vesić i dekan Pravnog fakulteta prof. dr Sima Avramović održali su danas u ovoj instituciji sednicu Odbora za podizanje spomenika Slobodanu Jovanoviću.

Nakon sastanka, Goran Vesić je saopštio da je postignut dogovor da čitav plato na ulazu u Pravni fakultet, zajedno sa bistom Slobodana Jovanovića, bude podignut do 30. septembra, a da svečano otvaranje 1. oktobra.

- Posebno mi je zadovoljstvo što se plato uređuje i spomenik podiže pod pokroviteljstvom premijera Vlade Republike Srbije Aleksandra Vučića, koji je i sam bio student ovog fakulteta. Bista će biti postavljena na platou ispred fakulteta i u novom amfiteatru koji će biti podignut u fakultetskom parku, kakav Beograd do sada nije imao. Tu će se održavati predavanja na otvorenom i predstavljaće novi kvalitet u nastavnom radu fakulteta.

Na ulazu u taj amfitetar biće postavljene dve biste uglednih profesora Pravnog fakulteta, Mihajla Đurića i Radomira Lukića, čime ćemo kao Grad Beograd kompletirati sve što smo planirali za ovu naučnu instituciju. Time želimo da pokažemo koliko nam je važno i koliko poštujemo svoju istoriju, kao i koliko nam je bitno da ugledni članovi našeg društva dobiju priznanje koje zaslužuju. Pravni fakultet je deo istorije našeg naroda, deo naše tradicije i mi kao gradska vlast poštujemo visoko školstvo – kazao je Goran Vesić, izrazivši nadu da će Grad Beograd na isti način ostvariti dobru saradnju i sa drugim fakultetima u našem gradu.

Zahvalivši na saradnji Republici Srbiji i Gradu Beogradu, dekan Pravnog fakulteta prof. dr Sima Avramović podsetio je na značaj Slobodana Jovanovića za pravnu nauku.

- Kada je telo profesora Jovanovića preneto iz Londona u Beograd, nastao je i Plato Slobodana Jovanovića ispred Pravnog fakulteta. Mali postament je pre toga već postojao, ali će ovaj projekat zaista značiti oduživanje duga koji naša država, grad i fakultet imaju prema tom čoveku. To će biti i prilika da našim studentima ukažemo na značaj velikih ljudi i da im istovremeno obezbedimo nove prostore za održavanje modernih tipova edukacije. Do sada je to bilo u improvizovanom prostoru, ali sada ćemo dobiti pravi javni prostor namenjen ispitima, javnim predavanjima koje svako može da sluša. Zahvalni smo i premijeru koji je prihvatio da bude pokrovitelj manifestacije i da posle toga i održi javni čas studentima Pravnog fakulteta – istakao je Avramović.

Troškove uređenja prostora snosiće Grad Beograd, a bistu Slobodana Jovanovića obezbedio je Pravni fakultet. Sastanku su prisustvovali Sandra Pantelić, načelnica Gradske uprave, Nela Mićović, direktorka gradskog Zavoda za zaštitu spomenika kulture, Darko Glavaš, direktor „Beokom servisa”, Slobodan Stanojević, direktor JKP „Zelenilo – Beograd” i drugi članovi odbora.

(Beoinfo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja