PRIJAVILA SE ČETIRI PONUĐAČA: Uspeo tender za fontanu na Slaviji
Foto: Nebojša Mandić

PRIJAVILA SE ČETIRI PONUĐAČA: Uspeo tender za fontanu na Slaviji

Beograd -

BEOGRAD - Tender za izgradnju fontane na Trgu Slavija je uspeo i na njega su se prijavila četiri ponuđača, dok će tender za izgradnju saobraćajnica na tom trgu i Bulevaru Oslobođenja, sve do Auto-komande biti ponovljen, izjavio je danas gradski menadžer Goran Vesić.

Vesić kaže da su na tender za izgradnju fontane pristigle ponude u rasponu od 182 do 229 miliona dinara neto.

Gradski menadžer kaže da će tenderska komisija već tokom naredne sedmice pregledti sve ponude i odlučiti o izboru najpovoljnijeg ponuđača.Ugovor će, prema njegovim rečima, biti potpisan veoma brzo, zavisno od toga da li će biti žalbi na odluku o izboru ponuđača."Izgradnju velelepne muzičke fontane finansira grad Beograd ", podsetio je Vesić.

Početkom juna je završne i tender za izgradnju saobraćajnica na Trgu Slavija i u Bulevaru Oslobođenja sve do Auto-komande, koji finansira Evropska banka za obnovu i razvoj, a u ime Grada Beograda ga sprovodi Agencija za investicije i stanovanje.

"Na ovom tenderu dobili smo dve ponude i Komisija je zaključila da su obe ponude neispravne", rekao je Vesić, te dodao da je odluka o tome prosleđena Evroskoj banci za obnovu i razvoj, a kada od banke stigne potvrda uslediće novi tender.

"Nismo srećni zbog činjenice da će se Slavija raditi u dve faze zbog toga što je jedan tender uspeo a drugi nije, ali to je stvar na koju nismo mogli da utičemo i na kraju krajeva stvar poštovanja zakona", naveo je gradski menadžer izrazivši istovremeno nadu da će ponovljenom tenderu za soabraćajnice, koji će biti veoma brzo raspisan, učestvovati vise kompanija i da će izvođač radova biti izabran.

Radovi na izgradnji fontane počeće već tokom jeseni i trajaće 155 kalendarskih dana, a tokm izvođenja tih radova saobraćaj će se u tom delu grada odvbijati nesmetano i bez zaustavljanja, kaže Vesić i ističe da je to "dobra vest".

"Činjenica da ćemo prvo da završimo fontanu omogućiće nam da se tokom njene izgradnje saobraćaj na Slaviji odvija neometano. Kada bude završen ponovljeni tender za izgradnju saobraćajnica na Trgu Slavija i u Bulevaru Oslobođenja ti radovi će biti izvođeni u drogj fazi, na proleće", rekao je gradski menadžer.

S obzirom na to da će do tada, kako kaže, fontana već biti završena, vreme u kome će se saobraćaj na Slaviji odvijati u smanjenom kapacitetu biće kraće nego što bi bilo da su radovi na saobraćajnicama i na fontani tekli istovremeno.

Vesić poručuje da Beograđani treba da znaju da Gradska uprava sa njihovim novcem postupa domaćinski, kao i da se Uprava trudi da radovi traju što kraće kako se ne bi ometao uobičajeni životni ritam grada.

"Bez obzira što će sada radovi na Trgu Slavija i Bulevaru Oslobođenja trajati u dve faze, vreme u kojem će saobraćaj biti delimično zaustavljen biće kraće što je dobra vest za građane koji Slaviju koriste svakodnevno za saobraćaj", poručio je Vesić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track