SEDNICA SKUPŠTINE BEOGRADA: Raspuštene opštine Zemun i Voždovac
Foto: Beoinfo

Usvojen Generalni urbanistički plan

SEDNICA SKUPŠTINE BEOGRADA: Raspuštene opštine Zemun i Voždovac

Beograd -
Odbornici Skupštine grada Beograda doneli su na početku današnje sednice odluku o raspuštanju skupština opština Voždovac i Zemun, čime su se stekli uslovi da budu raspisani lokalni izbori u tim opštinama.

Gradski parlament odlučio je i da formira privremene organe u tim opštinama.

Odbornici Skupštine Beograda usvojili su danas Predlog generalnog urbanističkog plana Beograda i izmene i dopune programa uređivanja i dodele građevinskog zemljišta za ovu godinu.

Prema GUP, odre]eni su prostori od posebnog interesa za grad, koji su definisani kao budući veliki gradski projekt. Medju njima su Savski amfiteatar sa Brodogradilištem, Beograd na vodi, Blok 65 na Novom Beogradu, Ada Huja, Mostarska petlja, Privredne zone uz obilaznicu na delu Batajnica - Dobanovci, Vojni kompleks u Surčinu.

Planom su predvi]ene nove privredne zone - uz Severnu tangentu i Pančevački put, železnički čvor Prokop, Obilaznica, Bubanj potok - Vinča sa novim mostom preko Dunava

Na dnevnom redu je i nekoliko planova detaljne regulacije od značaja za grad, Predlog izmena i dopuna programa obnove objekata javne namene na teritoriji Beograda, informacija o aktivnostima gradskih službi u realizaciji ulaganja u projekte od značaja za grad, kao i Predlog odluke o obrazovanju robnih rezervi.

Odbornici će raspravljati i o predlozima odluka o učeničkim i studentskim stipendijama, o finansiranju i sufinansiranju programa i projekata od javnog interesa u oblastima omladinskog sektora, o podizanju spomen-obeležja Jeleni Šantić, kao i o Predlogu programa kontrole kvaliteta vazduha na teritoriji Beograda.

Po skraćenom postupku odbornici će odlučivati o razrešenju i imenovanju članova upravnih i nadzornih odbora u jednom broju preduzeća i ustanova čiji je osnivač Grad Beograd, i članova školskih odbora u jednom broju osnovnih i srednjih škola.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track