SINIŠA MALI PODNOSI OSTAVKU: Odlazi zbog afere Savamala!
Foto: Kurir štampano

Gradonačelnik ne može više da obavlja funkciju

SINIŠA MALI PODNOSI OSTAVKU: Odlazi zbog afere Savamala!

Beograd -

Kurir zahteva da se svi oni koji su učestvavali u nezakonitoj akciji pronađu i da se istraga ubrza

Posle objave mandatara Aleksandra Vučića da je vrh gradskih vlasti u Beogradu odgovoran za noćno rušenje u Savamali, gradonačelnik Beograda podneće ostavku, saznaje Kurir!

- Siniša Mali više ne može da obavlja ovu funkciju, a jasno je ko predstavlja vrh vlasti u Beogradu - kaže sagovornik Kurira.

Podsetimo, Aleksandar Vučić je dana obelodanio da "postoje dokazi da su ljudi koji imaju objekte u Savamali dolazili u određene istitucije da prete i govorili su da neće da se sklone dok ne dobiju određenu sumu novca, ali to nije bio razlog za onakvu intervenciju". On nije hteo da govori o imenima odgovornih, a na novinarska insistiranja je naveo da je na državnim organima da govore o detaljima. Mandatar za sastav nove vlade rekao je da je siguran da njihove namere nisu bile kriminalne, ali da će svakako odgovarati."Smatram da je veoma važno da se razlikujemo od prethodnika, da uvek kažemo istinu, da ništa ne krijemo", rekao je Vučić.

Upitan da li to znači da će gradonačelnik Beograda biti smenjen, Vučić je kazao da postoje različite vrste odgovornosti, da treba sačekati nadležne organe, ali da je Mali za Beograd i njega kao građanina Beograda uradio više nego bilo koji gradonačelnik do sada.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track