SINIŠA MALI: Profit od Beograda na vodi za 2,5 godine
Foto: Fonet

Kapitalni projekti

SINIŠA MALI: Profit od Beograda na vodi za 2,5 godine

Beograd -
U prvom kvartalu naredne godine počinje gradnja hotela od 5 zvezdica

BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda Siniša Mali rekao je u Kažiprstu da profit od Beograda na vodi treba očekivati za dve i po godine.

“Najpre da kažem da je izdata građevinska dozvola za početak radova koji kreću u nedelju, a juče je potpisan ugovor sa Starvud grupom o izgradnji prvog W hotela koji će imati 5+ zvezdica, izgradnja će početi od prvog kvartala naredne godine i to pokazuje da imamo poverenje investitora“, rekao je Mali.

Iako je najavljeno da investicija iznosi tri i po milijarde evra, u ugovoru stoji suma od 300 miliona evra.

“Ne znam odakle je 300 miliona evra mala cifra, ne znam da li se ijedan projekat u zemlji ili regionu radi sa tolikim novcem, a to je novac samo za prvu fazu, odnosno izgradnju 300 hiljada kvadratnih metara. Ukupna investicija je 3,5 milijardi evra za dva miliona kvadrata koji će se graditi u narednih 20 godina, 300.000 je dovoljno za prvu fazu prvog koraka i to je investicija u kešu kakve dosad nije bilo u Srbiji“, dodao je Mali.

Na konstataciju novinarke B92 da u ugovoru stoji da 150.000 stiže od investitora, a 150 kroz kredit, Mali je odgovorio da mu takvi navodi liče na izjave iz Demokratske stranke i njenog funkcionera Balše Božovića. “150 miliona evra stiže u kešu, 150 miliona takođe u kešu kroz pozajmicu osnivača za prvu fazu.

Na svaki dinar ulaganja dobijate još jedan za razvoj BDP i to je važan projekat za nas jer pokreće privredu. Srbija ulaže 98 hektara neizgrađenog zemljišta gde se nalaze stotine objekata koji su nelegalni, to su straćare, barake od kojih ni Srbija ni Beograd nisu imali korist“, dodao je Mali.

On je je istakao i da Srbija i Beograd sada imaju “nulu“ i da imaju mogućnost dobijanja trećine profita od investicije od 3,5 milijardi evra.

“Prvih 300 miliona je za 300.000 kvadrata, čija gradnja će krenuti za osam do deset meseci, a prvi profit će stići za dve i po godine od danas. Pokušavamo da privučemo investitore, da možemo da investiramo, da zaposlimo ljude“, rekao je Mali.

Na pitanje šta misli o najavljenom protestu protiv izgradnje Beograda na vodi, rekao je da je Beograd slobodan grad, da je Srbija slobodna zemlja i da nema problem sa protestima.

“Beograd mora da ide dalje, oni koji protestuju su oni koji su ostavili grad u deficitu od 20%, ovo je novo lice grada, ovo je Beograd koji želimo da izgradimo“, rekao je Mali pokazujući ilustraciju budućih kula u okviru Beograda na vodi.

Na pitanje zašto se ruši klub Dvorištance i kako to da je administracija ažurna po tom pitanju, a ne kada se radi o vikendicama sinova predsednika Srbije, Mali je rekao da su svi izuzetno ažurni, da je klub Dvorištance držala “nelegalna osoba u nelegalnom objektu“, a zaključio je rečima da je slučaj vikendica Nikolića “u proceduri“.

(B92)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track