SNIMAK ĆE OTKRITI ŠTA SE DESILO: Devojčica (15) optužila vozača GSP za seksualno uznemiravanje!
Foto: Zorana Jevtic

Incident u autobusu 23

SNIMAK ĆE OTKRITI ŠTA SE DESILO: Devojčica (15) optužila vozača GSP za seksualno uznemiravanje!

Beograd -

U GSP proveravaju snimke sa nadzornih kamera iz vozila na liniji 23 kako bi utvrdili da li je bilo propusta vozača, s obzirom na to da ga je maloletna devojčica optužila za uznemiravanje.

Iz GSP kažu da su upoznati sa slučajem i da će snimci sa video nadzora iz autobusa pokazati šta se dešavalo i ima li osnova za bilo koju vrstu sankcije za vozača.

- Za sada znamo ko je u to vreme upravljao autobusom, ali prvo moramo da pogledamo snimke da bismo znali da li je bilo propusta u radu vozača. Ukoliko se utvrdi da je vozač zaista to i uradio, on će biti sankcionisan od strane unutrašnje kontrole GSP-a, a o daljim merama će odlučivati policija - kaže Jovana Paunović, portparol GSP-a "Beograd".

Naime, devojčica D.Đ.(15) iz Beograda požalila se majci da ju je vozač autobusa GSP na liniji 23 najpre odmeravao, a zatim joj dao papirić sa brojem telefona kako bi mu se "javila kasnije".

Prema devojčicinoj priči incident se dogodio oko u subotu, 17. septembra, u autobusu GSP-a Beograd na liniji 23. Petnaestogodišnja D. Đ. krenula je na Košutnjak, gde je njena škola organizovala sportske dane, a čim je ušla u autobus primetila je da je vozač od oko 40 godina, posmatra.

- Odmeravao me je, a onda me je pozvao da dođem do njega. Odbila sam i okrenula se na drugu stranu i telefonirala sa drugaricom. Kada sam izlazila iz autobusa, odjednom mi je pružio papirić i rekao mi: "Javi se kasnije". Tek kada sam izašla videla sam da je na papiriću napisao svoje ime i broj telefona - potrešena je devojčica.

Foto: Beoinfo
Foto: Beoinfo

Devojčica je sve ispričala drugarima koji su, želeći da se našale, poslali poruku vozaču predstavljajući se kao ona.

Navodno, vozač je odmah odgovorio i pozvao je da se vide.

"Vidi, ja jesam stariji, ali bi mogli nekada da se provedemo, samo ti i ja da niko ne zna", napisao je između ostalog vozač.

Devojčica je sve ispričala majci koja je u utorak obavestila GSP i dala podatke o tačno kom vozilu se radi, jer je vozač svoj broj telefona napisao na dnevnom izveštaju na kom piše i broj vozila i ID vozača, a slučaj je prijavila i policiji.

Međutim, u policiji su rekli da s obzirom na to da se ništa nije dogodilo, nema mesta za delovanje.- U policijskoj stanici su me pitali zašto sam uopšte došla da im to prijavim, jer s obzirom da se ništa nije dogodilo, oni ne mogu ništa da urade. Kontaktirali su i tužioca koji je potvrdio da nema osnova za pokretanje postupka i da je jedino što mogu da uradim da upozorim ćerku i skrenem pažnju vozaču. Kako to misle, pa zar ja treba da ga tražim i upozoravam?! - ogorčena je S. Đ, majka maloletne devojčice.

(Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja