SUKOB OKO SLUČAJA SAVAMALA Božović: Šta je sa anketnom komisijom? Nikodijević: To je performans DS!
Foto: Zorana Jevtić, Aleksandar Jovanović

Skupština grada

SUKOB OKO SLUČAJA SAVAMALA Božović: Šta je sa anketnom komisijom? Nikodijević: To je performans DS!

Beograd -

Šef odbornika DS u Skupštini grada Balša Božović izjavio je danas da to što odbornici nisu podržali predlog da se formira Komisija koja bi ispitala slučaj "Savamala", govori da im nije stalo da se utvrdi istina o tom slučaju.

"Kako je (gradonačelnik Siniša Mali) rekao, i ako je to istina, ne vidim problem da formiramo Anketni odbor i da javnost bude obaveštena šta se zapravo dogodilo", rekao je Božović novinarima u Skupštini grada.

Kako kaže, očigledno je da to što je gradonačelnik rekao u emisiji, da mu je stalo da se istina otkrije do kraja, ne stoji, jer je većina u gradskom parlamentu odbila predlog da se komisija formira.

"Radi se o području koje se užurbano čisti zbog izgradnje Beograda na vodi, radi se o izjavi premijera koji je rekao da je vrh gradske vlasti učestvovao u rušenju u Savamali i mi još ne znamo šta je predhodilo tome i ko je učestvovao u tome", rekao je Božović.

Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević izjavio je danas da gradski parlament ne beži od toga da raspravlja o slučaju "Savamala", kada bude završena istraga, ali da skupština nema prava da vrši uticaj na nezavisne organe.

Nikodijević je u Skupštini grada rekao novinarima da se Tužilaštvo bavi istragom, a da je skupština politički organ, nazivajući predlog DS da se formira Anketni odbor o dešavanjima u Savamali "uobičajenim performansom te stranke".

"Nadležni organi rade svoj posao. U demokratskim državama postoji podela vlasti, zna se ko čime treba da se bavi. Prošlo je vreme kada su postojali partijski sudovi, komesari i kada su odluke sudova i tužilaštva donosile na partijskim organima", rekao je Nikodijević.

Kako je rekao, ranija iskustva bila su loša kada je skupština formirala anketne odbore.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track